Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente

Social 7 Septembrie 2016, ora 13:33

O elevă din Chișinău a câștigat o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lectură

Marime Font

Elevii din Republica Moldova au cîștigat o medalie de aur, o mențiune și premii speciale la Olimpiada Internațională de Lectură, care s-a desfășurat în perioada 1-5 septembrie curent la Constanța, România.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educației, medalia de aur a fost cîștigată de eleva clasei a X-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, Mihaela Eșanu, iar mențiunea a fost obținută de către eleva Liceului „Prometeu-Prim” din capitală, Anastasia Crețu.

Tatiana Cioară de la Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Hîncești, Maria Dabija de la Liceul Teoretic „M. Basarab” din Basarabeasca, Vasile Gribincea, Gabriela Baranov și Diana Hangan de la Liceul „Prometeu-Prim” din Chișinău au luat Premii Speciale, în cadrul aceluiași concurs. Totodată, „în semn de apreciere, olimpicului Vasile Gribincea i-a fost înmînat Premiul Prefecturii Județului Constanța pentru înaltă prestanță și fidelitate, probate în cadrul concursului”, se mai precizează într-un comunicat al instituției.Olimpiada Internațională de Lectură este organizată cu scopul de a dezvolta competențele de lectură ale elevilor, de a promova valorile educației lingvistice și literar-artistice în mediul școlar prin abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viață.

Republica Moldova a participat pentru a treia oară la această competiție, iar rezultatul obținut în acest an este cel mai bun. La concurs au participat tineri din peste 60 de țări printre care România, R. Moldova, Ucraina și Cipru.


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md