Actualitate

O elevă din raionul Sîngerei a fost bătută de profesoara sa de limbă engleză

Mama copilei este revoltată şi a depus o plângere la poliţie pe numele pedagogului. Dascălul la rândul său afirmă că fata ar fi provocat-o.

Copila i-a povestit mamei sale că profesoara înlocuia un alt dascăl care lipsea, iar la un moment dat femeia ar fi apucat-o de păr şi a lovit-o.

"Cum ea stătea în bancă, a apucat-o de păr, a zmuls-o. Pe urmă, fiica a vrut să se apere, să-i ia mâna şi profesoarei i s-a părut că ea vrea să o lovească şi pe neaşteptate a împins-o în bancă şi a pălit-o. şi ea când a îmbrâncit-o în bancă s-a pălit cu capul de bancă", a spus mama elevei, Elena Grigoriev.

Scena s-a petrecut în timpul orei de engleză, sub privirile colegilor fetei. Printre aceştia s-a numărat şi fiul profesoarei, însă nici prezenţa lui nu a determinat-o pe femeie să se abţină de la gesturile violente.

Pe de altă parte, pedagogul susţine că eleva ar fi avut un comportament obraznic şi spune că s-a pierdut cu firea.

"M-a provocat. Nu a reacţionat la observaţiile mele, m-a provocat şi intenţionat m-a scos din sărite", a menționat profesoara de limba engleză, liceul din Sîngereii Noi, Irina Vatamaniuc.

Mama elevei spune că fiica sa suferă de bronşită astmatică, iar, în urma incidentului, a făcut o criză.

"Mi-am găsit copilul la medic, era într-o stare, eu, în calitate de mamă, de femeie matură, nu pot să uit în ce stare am găsit-o. Nu putea să respire, e cu astm", a precizat mama elevei, Elena Grigoriev.

În prezent, fata se află sub supravegherea medicilor. Specialiştii afirmă că eleva este în stare de şoc şi va avea nevoie de consiliere psihologică.

"Copilul era cu cefalee, cu ameţeli, cu slăbiciuni generale, greţuri, vomă, cu echilibrul era dezechilibrată", a afirmat medicul Ana Curchi.

Administraţia liceului şi Direcţia Educaţie a raionului Sîngerei au iniţiat anchete în acest caz. Între timp, profesoara de engleză a fost suspendată din funcţie.

"Noi am deschis o anchetă pe cazul dat. Analizăm toată situaţia, care s-a creat şi vom lua atitudine în favoarea copilului", a zis directoarea liceului Alecu Russo din Sîngereii Noi, Valentina Caplinscaia.

Cazul este investigat şi de poliţie.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *