Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Social 1 Iunie 2017, ora 16:13

O expoziţie de pictură a copiilor a fost vernisată la Biblioteca Naţională

Marime Font

La Biblioteca Naţională a fost vernisată astăzi expoziţia de pictură „Loc de joacă pentru visul meu”, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului. În cadrul ei au fost prezentate lucrări semnate de elevi din clasele cu profilul arte plastice de la liceele „Ginta Latină”, „Liviu Deleanu” şi „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de profesorii de la aceste instituţii împreună cu Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Solicitat de MOLDPRES, sculptorul Valentin Vîrtosu, profesor la Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” a menţionat că în cadrul expoziţiei au fost etalate 56 de lucrări, semnate de 54 de autori, elevi în clasele I-IV de la cele trei instituţii de învăţămînt.

„Am ales în mod special lucrări ale elevilor din clasele mici. Ele au construit atmosfera expoziţiei. Lucrările copiilor sînt o minune. Sînt convins că orice artist consacrat trebuie să se întoarcă uneori la izvoare, în lumea miraculoasă a copilăriei, acolo de unde a pornit”, a constatat Valentin Vîrtosu.Directorul adjunct al Liceului Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”, Lily Prisăcaru, a subliniat că a iniţiat acest proiect acum 14 ani. „Primele expoziţii le-am organizat la Casa Limbii Române, apoi la Teatrul „Licurici”, iar din 2010 – la Biblioteca Naţională”, a precizat sursa citată.

Prezentă la eveniment, directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei a afirmat că este nespus de bucuroasă de faptul că instituţia pe care o conduce găzduieşte expoziţia în cauză. „Sînt convinsă că mulţi dintre aceşti copii minunaţi, atunci cînd vor creşte mari, vor avea aici expoziţii personale”, a accentuat Elena Pintilei.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 1 iulie.

În aceeaşi zi, la Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” de pe strada 31 August (sediul Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” ) a avut loc o manifestare cu genericul „Sărbătoarea copilăriei”, eveniment organizat de instituţia gazdă, Ambasada Republicii Populare Chineze, Asociaţia Obştească „Fondul Copiilor din R. Moldova şi Editura „Prut”. În cadrul ei, Zhan Yanjun, soţia Ambasadorului Republicii Populare Chineze în R. Moldova, a dăruit copiilor de la casele de copii tip familie ghiozdane, jucării, dulciuri şi cireşe, iar poeţii Vasile Romanciuc şi Irina Nechit şi-au lansat cărţile de versuri „Puiul mamei, dragul tatei” şi „ Caruselul primăverii”. 


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md