Cultură

O expozitie internationala de arta decorativa

Joi, la Centrul Expozitional „Constantin Brancusi” din capitala a avut loc vernisajul Bienalei Internationale de Arta Decorativa.

Expozitia a fost organizata de catre Uniunea Artistilor Plastici (UAP) si intruneste 90 de plasticieni din sapte tari: R. Moldova, Romania, Letonia, Polonia, Ucraina, Federatia Rusa si Bielarusi.

Solicitat de TIMPUL, directorul institutiei, Tudor Braga ne-a spus ca este pentru prima data cand se organizeaza un astfel de eveniment. Scopul acestuia, a precizat el, este de a promova arta decorativa din R. Moldova si de a edita un catalog cu cele 180 de lucrari expuse. Ideea de a organiza o asemenea expozitie apartine sectiei de arta decorativa a UAP, condusa de Valeriu Vanaga. La randul sau, Ghenadie Jalba, presedintele Uniunii Artistilor Plastici, a spus ca expozitia demonstreaza ca avem o scoala de arta decorativa, care se ramifica in mai multe genuri de arta: tapiserie, ceramica, textile etc. Anterior, a specificat el, din initiativa lui Victor Savca si Vlad Bolboceanu, au fost organizate, o data la doi ani, expozitii nationale de arta decorativa. „Ma bucur ca acum expozitia a obtinut o conotatie internationala”, a declarat el.

Elvira Cemortan-Volosin, presedinta Centrului cultural „Art-Elit” ne-a spus ca, din 2004, organizatia pe care o reprezinta organizeaza diverse proiecte de arta decorativa. „Ma bucur ca participantii la proiectele noastre si-au expus lucrarile si in cadrul acestei expozitii, una absolut deosebita prin prestatia ei artistica”, a mai spus Elvira Cemortan-Volosin.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *