Social

O familie de moldoveni a donat organele fiului lor. „De astăzi, voi fi mamă a mai multor copii din Italia”

„De astăzi voi fi mama mai multor copii din Italia”. Prin aceste cuvinte, mama lui Teodor, le-a dat vestea tristă prietenilor. Îndurerată, femeia anunța că fiul ei de 13 ani a murit din cauza unui accident de mașină și că organele lui vor fi donate, în speranța că vor salva alte vieți. Presa din Italia informează că părinții au luat această decizie după ce copilul, care era în comă, a intrat în moarte cerebrală și nu se mai putea face nimic pentru a-l readuce la viață.

Deși verdictul tragic al doctorilor fost unul dureros pentru părinți, aceștia nu au stat prea mult pe gânduri și au decis ca organele fiului lor să fie donate pentru a salva alți bolnavi, aflați în dificultate, care însă, au speranță de viață. Astfel, inima, ficatul, rinichii, pancreasul, corneile au fost prelevate și oferite pacienților care se află în listele de așteptare pentru transplant.

Teodor Gali Alchahin a fost accidentat de o mașină săptămâna trecută. Băiatul era în curte cu niște prieteni, atunci când a decis să cumpere un kebab de la magazinul de peste drum. Copilul a fost doborât chiar în apropierea trecerii pentru pietoni. Potrivit presei, șoferul nu a observat băiatul.

Poliția municipală din Torino caută martori pentru a afla cum anume s-a produs accidentul. Totodată, mama băiatului îndeamnă internauții, care au văzut cum s-a produs tragedia, să pună umărul la elucidarea acestor circumstanțe și să anunțe poliția.

e-sanatate.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *