Astăzi 18 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:24
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Social 4 Februarie 2016, ora 18:06

O familie din Stăuceni s-a intoxicat cu gaze toxice

Marime Font

Cinci persoane, dintre care doi minori, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

 Incidentul s-a produs într-o gospodărie din localitatea Stăuceni, municipiul Chişinău. Potrivit datelor preliminare, familia s-a intoxicat din cauza unei scurgeri de gaze toxice emanate de la cazan, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, din informaţiile operative se cunoaşte că este vorba de trei persoane cu vârstele cuprinse între 30 şi 40 de ani şi doi copii de 2 şi 7 ani. Minorii au fost transportaţi la Institutul Mamei şi Copilului, iar adulţii la spitalul „Sfânta Treime” din Chişinău.Angajaţii Laboratorului Experimental Antiincendiar au cercetat cazul şi au stabilit că, cel mai probabil, în locuinţă au fost emanate gaze toxice după ce a ars combustibilul într-un cazan. Specialiştii au depistat fisuri în canalul de evacuare.

Serviciul Protecţiei Civile atenţionează populaţia să respecte regulile antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire, să aerisească încăperile şi să verifice canalele de evacuare a gazelor toxice.

Sursa: radiochisinau

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul