Actualitate

O femeie a fost ucisă de un pai de metal

Dar după ce o femeie de 60 de ani a murit într-un accident oribil care a implicat un pai de metal, un medic legist englez a lansat un avertisment pentru posibilele pericole la care te expui când folosești incorect un astfel de obiect. Conform The Telegraph, Elena Struthers-Gardner avea în mână o cană de tip borcan când a căzut în bucătăria ei din Dorset, Anglia. A picat cu fața în paiul de metal care se afla în capacul borcanului, iar cei 25 de centimetri i-au intrat fix în ochiul stâng, i-au pătruns în creier și i-au distrus trunchiul cerebral.

„Am mers până în ușa bucătăriei și am văzut-o pe Lena care era căzută în zona dinspre hol”, a scris soția ei Mandy Struthers-Gardner în declarația care a fost citită la medicul legist. „Scotea borboroseli înfundate. Borcanul ei de sticlă era intact pe podea cu paiul înfipt încă în el. Apoi am observat că paiul intrase în capul ei. Am sunat imediat la urgențe.”

Ambulanța a dus-o pe Elena la Spitalul General Southampton, însă rănile i-au fost fatale, a murit a doua zi. Deși Brendan Allen, asistent legist în Dorset, n-a reușit să determine motivul pentru care femeia a căzut, cauza oficială a decesului a fost traumatism cranio-cerebral.

Mandy Struthers-Gardner a declarat că Elena, fostă jocheu, avea probleme de mobilitate din cauza unui accident pe care l-a avut la călărie când avea 20 și ceva de ani, iar traumele ei la coloană o făceau din când în când să-și piardă echilibrul. „Cred că-n mâinile unor persoane cu probleme de mobilitate ca Elena, copii sau persoane care pur și simplu se dezechilibrează, lucrările astea sunt prea dure”, a scris ea. „Chiar și dacă nu omoară pe cineva, tot sunt periculoase.”

Allen a fost de acord și a sugerat că paiele de metal n-ar trebui să fie folosite într-un recipient cu capac. „E clar că trebuie să fii foarte atent cu paiele astea de metal”, a zis el. „Nu sunt deloc maleabile. Dacă cineva pică pe ele și sunt îndreptate în direcția greșită, se pot răni grav (…) Se pare că principala problemă din cazul ăsta a fost că paiul era fixat, altfel el s-ar fi mișcat într-o altă direcție.”

După ce am citit despre asta, voi folosi mai degrabă pai de hârtie sau de silicon. Sau deloc.

https://www.vice.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *