Actualitate

O femeie din Sîngerei riscă să stea până la 2 ani după gratii fiind acuzată că a furat un automobil

Potrivit proprietarului, la 10 septembrie, curent, la ora 14:40 ar fi parcat automobilul pe marginea carosabilului în localitatea Grimăncăuți, raionul Briceni, iar la orele 15:30 a depistat lipsa acestuia.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală suspecta şi-a recunoscut vina oferind detalii despre circumstanţele sustragerii unităţii de transport. Femeia, ar fi pătruns în automobil prin deshiderea lacătului, după ce a luat cheile de pe masa la care a stat împreună cu victima.

Suspecta nu este la prima abatere, anterior aceasta a fost judecată pentru excrocherie.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 1921 alin. 1) Cod Penal al Republicii Moldova, adică “răpirea mijlocului de transport”. Dacă-i va fi dovedită vinovăția, bănuita riscă amendă de la 10 000 la 20 000 lei sau până la 2 ani de închisoare.

În acest sens, Poliţia vine cu unele recomandări pentru proprietarii de automobile:

Dotați automobilul cu un sistem de alarmă;
Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci cînd părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru cîteva minute;
Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frînare;
Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *