Chișinău

O festivitate emoţionantă

Au fost invitaţi atât reprezentanţi din toate promoţiile de elevi care au absolvit această şcoală, cât şi profesorii care au activat cândva în ea. Foştii elevi nu-şi mai recunoşteau profesorii după o despărţire de 30-40 de ani şi invers. Organizarea, programul, prezentarea au fost la cel mai înalt nivel. Am retrăit clipe de neuitat şi am avut emoţii de nedescris. S-a depus o muncă enormă de întregul colectiv, dar mai ales de directorul adjunct pe educaţie, Ala Staver. Şi liceenii au fost mereu în căutare.

Ne-a frapat îndeosebi galeria portretelor, pe ai cărei pereţi au fost aranjate cele 46 de venietce ale absolvenţilor, fotografii din viaţa şcolii, iar într-un colţ „Pomul şcolii”, care îşi are rădăcinile prin anii 1800, iar rodul lui sunt portretele directorilor şi profesorilor care au activat de-a lungul anilor.

Sponsori au fost mai multe persoane fizice din localitate, dar s-au evidenţiat Igor Ursachi, Elena Barbos şi Alexandru Staver. Au contribuit şi primăria, şi înşişi colectivul pedagogic. A fost o măsură de educaţie a dragostei de neam, a dragostei de baştină.

M-am întors acasă, la nordul republicii, înaripată de cea mai mare doză de emoţii pozitive pe care o poate trăi numai un profesor pensionar. Le zic „bravo!”, iar aplauzele noastre, a tuturor invitaţilor, să răsune pe paginile cotidianului TIMPUL, ca să audă întreaga Moldovă, pentru că o merită şi ar putea servi drept exemplu şi pentru alte şcoli.

Ludmila Scorţescu,
profesoară pensionară,
s. Cernoleuca, r-nul Donduşeni
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *