Astăzi 23 Martie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 12:53
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 26 Iulie 2017, ora 17:43

O fetiță născută prematur, la Edineț, a ajuns în stare foarte gravă pentru că felcerul de tură al unui echipaj Aviasan nu a răspuns la telefon

Marime Font

Clipe de coșmar pentru doi părinți din Edinet. Fetiță lor născută prematur a fost internată în stare extrem de gravă la spitalul din Bălți, iar medicii de acolo le-ar fi spus că nu au aparatele necesare pentru a-i acordă îngrijiri medicale micuței, anunță protv.md

Astfel, fratele femeii care a născut prematur, susține că părinții micuței au făcut o solicitare pentru că un echipaj Aviasan să vina la Bălți pentru a transporta bebelușul la un spital din capitală, însă reprezentanții de acolo le-ar fi spus că ar putea ajunge abia mâine, iar asta pentru că felcerul de tură nu s-ar fi prezentat la lucru.

Potrivit fratelui femeii, bebelușul născut prematur la spitalul din Edinet, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Bălți după ce medicii de acolo le-ar fi spus că fetiță ar avea probleme la căile respiratorii. Astfel, medicii de la Bălți le-ar fi spus părinților bebelușului că este necesar că acesta să fie transferat la Institutul Mamei și Copilului din capitală întrucât aceștia nu au aparatele necesare pentru a trata copilul.Bărbatul susține că părinții bebelușului au făcut, în această dimineață, o solicitare către cei de la Aviasan și au cerut că un echipaj să vina la Bălți pentu a transporta copilul în capitală, însă până la această oră nu au primit niciun răspuns.

Contactați telefonic, reprezentanții de la Aviasan ne-au spus că nu pot merge astăzi la Bălți pentru a prelua copilul, iar asta pentru că felcerul de tură lipsește și nu răspunde la telefon, iar medicul nu poate merge singur întrucât ar fi riscant. Aceștia ne-au mai spus că nu pot să scoată la muncă un alt felcer pentru că ar fi în vacanță.  

Protv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Martie 2018, ora: 10:37

DECALOGUL LUI CONSTANTIN CODREANU

DECALOGUL LUI CONSTANTIN CODREANU Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Martie 2018, de Moni Stănilă

Se apropie ziua

27 martie bate la ușă. Încă nu știm cum va fi marcată această zi de diferite instituții, dar, cu siguranță, televiziunile de știri nu se vor plânge de lipsa subiectelor. Mai interesant va fi să vedem ce știri vor transmite televiziunile lui Dodon. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Martie 2018, de Moni Stănilă

Departe de liniște

E foarte greu în ziua de astăzi, trăind în Moldova, să lăsăm toate la o parte și să ne îngrijim de suflet. Vedem câte lucruri ne tulbură: alegerile parcă neîntrerupte, calomnierea oamenilor, Rusia – care nu încetează să ne respire în ceafă prin toate...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Moni Stănilă

Program de reunificare

Când Uniunea Scriitorilor a ieșit cu o declarație de unificare, s-au găsit destui care să vină cu reproșuri, că e prea târziu sau prea aliniat la ce se întâmplă.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md