Social

O fetiţă a ajuns la spital cu arsuri, după ce dădaca de la grădiniţă a vărsat ceai fierbinte peste ea

Mama susţine că a dus fetiţa dimineaţă la grădiniţă, iar la scurt timp a fost anunţată că micuţa a fost opărită cu ceai.

"Am dus-o la grădiniţă, apoi eu am plecat să mă pregătesc pentru serviciu şi la un moment dat educatoarea m-a sunat şi mi-a spus că copilul s-a opărit. Dădaca a opărit-o. Bine, copilul s-a izbit spre uşă şi în momentul de faţă a apărut şi dădaca", a spus mama fetiţei, Svetlana Bunduchi.

Imediat după incident, directorul grădiniţei a chemat o ambulanţă.

"Mama a lăsat-o practic cu forţa şi a vrut să iasă din grupă. A ieşit, a închis grupa, copilul alerga din urma mamei, a deschis uşa şi în momentul ăsta s-a ciocnit de dădacă, care aducea cratiţa cu ceai. Împreună cu asistenta medicală i s-a acordat primul ajutor, am chemat urgenţa", a spus directoarea grădiniţei nr. 145, Tamara Mutelică.

Medicii spun că fetiţa se află în afara oricărui pericol.

"O leziune termică cu lichide fierbinţi, ceai, care a avut loc accidental la grădiniţă, localizat în regiunea feţei, paviolon auricural drept şi urmărul drept pe o suprafaţă de 5 procente. Starea este de gravitate medie, stabilă", a declarat medicul pediatru Igor Calmaţui.

Copilul se va afla sub supravegherea medicilor până mâine, când ar putea fi externat.

piblika.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *