Actualitate

O fetiţă de 11 ani a fugit în toiul nopţii de acasă, după ce mama şi-a părăsit familia. Mesajul TULBURĂTOR al copilei care devenise mămica fraţilor mai mici

”Dacă mama nu se întoarce acasă, va veni la înmormântarea mea. Mi-am luat mâncare şi hârtie să îmi ajungă”, a scris fetiţa în mesajul pe care l-a lăsat în cameră, înainte de a pleca de acasă.

Cătălina Veronica Cristea are 11 ani şi locuieşte în satul Bălteni din judeţul Vaslui. De aproape o săptămână, copila devenise mamă pentru fraţii mai mici, de 7, respectiv 2 ani.

Mama fetei şi-a anunţat familia că pleacă în Republica Moldova, de unde era originară, definitiv. Motivele pentru care femeia a recurs la acest gest extrem, de a-şi părăsi cei trei copii, sunt încă neclare. Soţul a declarat autorităţilor că femeia ar fi plecat din cauza neajunsurilor materiale.

Vecinii soţilor Pricop afirmă că familia era una liniştită, fără problemă şi nu i-ar fi auzit niciodată certându-se. Potrivit datelor furnizate de autorităţile de frontieră, mama a părăsit România pe 4 iunie a.c., cu destinaţia Republica Moldova.

Plecarea ei a produs un şoc emoţional copiilor. Aseară, în jurul orei 20.30, Cătălina împreună cu cei doi fraţi mai mici au mers la culcare, tatăl dormind în altă cameră.

La miezul nopţii, bărbatul a fost trezit de plânsetele copilului de doi ani. Când a mers în camera celor mici, a constatat că fata de 11 ani lipseşte, iar pe masă a găsit biletul în care anunţa că pleacă de acasă. Imediat au fost alertate autorităţile, poliţiştii demarând căutări încă de astă noapte.

Miercuri dimineaţă, operaţiunile de căutare au fost intensificate, la faţa locului fiind mobilizaţi peste 100 de poliţişti, jandarmi, lucrători ISU, dar şi voluntari. La căutări a fost adus şi un câine de urmă.

La faţa locului sunt şi autorităţile judeţene, prefectul Eduard Popica, subprefectul Mircea Gologan, precum şi şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Jandarmeriei.

”Din păcate, în acest caz, ne lovim de una dintre problemele despre care tot am atras atenţia: lipsa camerelor de supraveghere. În toată comuna nu avem nicio o cameră de supraveghere, care ar fi fost de mare ajutor în situaţia dată. Am cerut şi sprijinul Poliţiei Transporturi, pentru a se efectua căutări în trenuri, având în vedere că în comună există o staţie CFR”, a precizat, pentru ”Adevărul”, Eduard Popica, prefectul de Vaslui.

Fetiţa dispărută are aproximativă 1,60 m, constituţie atletică, păr lung, blond, fără semne particulare. Nu se cunosc obiectele de îmbrăcăminte de la momentul dispariţiei. Dacă aţi văzut această persoană (foto jos) sau aveţi informaţii despre ea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau apelaţi SNUAU 112.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *