Actualitate

O fetiţă de 11 ani din România felicitată de Poliţişti că i-a filmat pe hoţi cu telefonul

De anul viitor, prin modificarea Legilor Justiţiei, hoţii nu păţesc nimic deoarece proba video nu va mai fi admisă în procese! Jurnaliştii de la Beclean pe Somes scriu: „Norocoasa pitica. Cu noile legi intra la puscarie, obraznicatura. Filmare fara acordul partilor, operarea unui telefon fara autorizatie de la organe iar parintii in cel mai bun caz erau acuzati de complicitate la savarsirea infractiunilor”.

Tot despre modificările la Legile Justiţiei procurorul Claudiu MB explică, „Esti in oras cu baietii la o bere sau cu fetele la o apa cu lamaie.
La un moment dat observi ca iti lipseste telefonul de pe masa si te alarmezi. Te uiti in jur si multe alte persoane isi cauta telefoanele.
Depui o plangere penala, iar eu – procuror – iau imaginile video de acolo si il identific pe un barbat care aduna cu indemanare telefoane de pe mese.
Il chem la audiere si imi declara:,,sefu’,n-am bani, dar n-am fost eo, nu ma ocup cu d’astea”. La iesirea din birou imi zice ca o sa vina cu avocatul. Il intreb ,,de unde bani?” si imi face cu ochiul: ,,din munca cinstita”. Rade si pleaca.

In Parlament s-a propus:
– sa nu fie posibila arestarea individului;
– sa nu constituie probe imaginile video.

Daca dispun cumva trimiterea in judecata a acestei persoane, eu voi raspunde cu bani adusi de acasa pt ca i-am incalcat drepturile, cu functia si chiar penal.

Desigur, acesta e un exemplu de zi cu zi, care te afecteaza direct, dar multe propuneri (unele adoptate deja) afecteaza direct cercetarea infractiunilor prin care scurg banii nostri in fiecare zi, de 28 de de ani.

Copiii nostri vor avea ce sa ne reproseze”. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *