Actualitate

O fostă judecătoare cere de la un ex-procuror peste 200 de mii de lei. E vorba de fratele unui politician important

Ivan Diacov acuză abateri de înregistrare a dosarului și spune că instanța de judecată trebuia să refuze punerea lui pe rol întrucât a fost depășit termenul în care putea fi intentat.

Într-o conferință de presă la IPN, Ivan Diacov a spus că declarațiile pentru care a fost acționat în judecată și pe care Lilia Vasilevici le consideră defăimătoare au fost făcute în cadrul unor conferințe de presă în anii 2013-2014. Deși, procedural, magistrata putea să-l acționeze în judecată în termen de 20 de zile, a făcut-o numai la un an distanță.

Fostul procuror mai spune că despăgubirile la care pretinde Lilia Vasilevici ar fi fost calculate luând în calul veniturile salariale pe care magistrata le-a ratat după ce a fost demisă prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii. „Stați oleacă, da ce eu am eliberat-o (din funcție)? CSM a eliberat-o. Ea a atacat până la Curtea Supremă (de Justiție), a trecut toate instanțele. Toți au recunoscut că a fost corect eliberată”, a spus ex-procurorul.

Ivan Diacov a supus criticii activitatea fostei judecătoare, menționând că a emis decizii care, după ce au fost atacate în instanțele superioare, au fost anulate. Republica Moldova, din cauza Liliei Vasilevici, a pierdut mai multe dosare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a mai spus Ivan Diacov, care crede că magistrata a fost promovată în funcție pe criterii politice și că în activitatea sa a executat comenzi politice.

Ivan Diacov suspectează că cineva are avea interes ca Lilia Vasilevici să revină în sistem, iar dosarul în care este învinuit de defăimare ar face parte din același scenariu. „Într-un stat normal, unde justiția activează în interesul cetățenilor, demult trebuia dosar penal pentru acțiunile sale”, a spus fostul procuror.

O decizie în dosarul în care este vizat Ivan Diacov ar urma să fie pronunțată pe 6 martie. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *