Femeia

O invitaţie la film, mai multe răspunsuri

O plimbare prin parc udată de ploaie şi sărutari îndelungi la rădăcina unui copac ce serveşte drept umbrelă naturală împotriva asediului cu picături din cascada caldă a verii. Un „război” de tunete şi fulgere, în centrul cărora înmugureşte o poveste frumoasă a doi oameni total diferiţi, dar care se atrag prin diferenţe… O seară superbă cu dorinţe de mai mult – cel puţin, din partea mea. Am invitat-o la un film într-un cadru ceva mai intim decât un parc plouat şi a acceptat în primă fază ca mai apoi, după câteva ore, consultându-şi probabil prietenele, să revină asupra răspunsului pentru a mă refuza. A considerat că nu e momentul potrivit să vizionăm un film la mine acasă, ceea ce denota mare nesiguranţă pe umerii ei. O femeie sigură face exact ce o taie capul, iar dacă e de parere că un lucru sau un gest ar fi inoportun, nu se va sfii să-şi facă cunoscut punctul de vedere.
De cealaltă parte avem orgoliul unei femei rănite în aripă de către un bărbat-porc (aşa cum aş fi eu). Cazurile sunt diferite, premisa este aceeaşi, efectele contrare. Invitaţia la film s-ar fi desfăşurat la un cinematograf, de această dată, iar pentru că pelicula n-a mai ajuns la stabilimentul cultural, am dorit amânarea evenimentului. Dar femeia haotică, precum un titirez care mătură tot în cale, a luat totul personal, ca pe o scuză arborată în faţa ei prin care să mă eschivez chiar în ziua cu pricina. „Cum îţi permiţi să faci aşa ceva?”, a întrebat plină de revoltă şi repugnă. I-am oferit numărul de telefon al cinematografului pentru a verifica, dar nu a vrut să audă. Aş fi vrut să amân, dar mă bucur că am anulat…
Ce caută frica la baza relaţiilor? În primă fază, avem teamă de a veni acasă la El, tradusă printr-o nesiguranţă crasă. Spre final, discutăm deja de orgoliu rănit şi de o furie ce denotă, probabil, frica de a rămâne singură. Am observat, prin ani, că în această situaţie se află doar femeile – poate şi pentru că bărbaţii sunt cu mult mai nepăsători… Iar femeia perfectă e acea care gândeşte ca un bărbat.

www.umbluliber.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *