Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

 
 

Frumusețe 27 Aprilie 2016, ora 06:23

O manichiură perfectă: Remedii eficiente pentru unghii fragile

Marime Font

Unul dintre simbolurile feminităţii, alături tocurile înalte sau rujul roşu, e manichiură îngrijită. Însă unghiile sunt un ţesut viu care are nevoie de atenţia ta, mai ales dacă da semne de fragilitate.

Tratează-le că pe nişte mici bijuterii – află de ce suferă unghiile casante şi oferă-le protecţia şi sprijinul necesar.

Cel mai mare inamic al unghiilor cu casante este apă, care le înmoaie şi le provoacă exfolierea – cu atât mai mult cu cât e asociată cu detergenţi şi produse de curăţat. Atunci când te dedici activităţilor domestice, fie şi pentru a spală o farfurie, foloseşte mănuşi de menaj din cauciuc. Acestea nu vor permite umidităţii să atace unghiile, vor menaja stratul de lac, vor încetini creşterea cuticulelor (ce este accelerată tot de contactul cu apă) şi, nu în ultimul rând, vor ţine detergenţii departe de piele, împiedicând deshidratarea să şi apariţia alergiilor.Un ajutor nepreţuit îl constituie crema pentru mâini şi unghii, aplicată seară, astfel încât să acţioneze cât mai intens. Crema aduce un aport important de uleiuri ţesutului unghiilor tale, ceea ce le va conferi mai multă flexibilitate.

De asemenea, lacurile fortifiante îmbogăţite cu minerale şi vitamine completează structura unghiilor şi le acoperă cu un strat protector ce împiedică infiltrarea apei şi exfolierea lor.

Dacă îţi faci singură manichiură, acordă o atenţie sporită pregătirii unghiilor înainte de aplicarea lacului. Alege, în primul rând, un agent de curăţare delicat, care să nu conţină acetonă (una dintre substanţele care le grăbeşte degradarea), dar să fie îmbogăţit cu vitamine şi uleiuri.

Dacă unghiile sunt foarte exfoliate, pileşte partea unde straturile de ţesut sunt separate, astfel încât să obţii o suprafaţă netedă, fără crăpături. Pileşte cât mai puţin marginea unghiei, locul de unde începe exfolierea… Înainte de a aplică un lac colorat, aplică un strat de baza – compoziţia chimică a lacului de ungii poate atacă şi ea ţesutul cornos. De asemenea, nu îţi lasă unghiile lungi dacă nu sunt sănătoase, deoarece lungimea le face mai vulnerabile.

Că şi părul, unghiile conţin un procent foarte ridicat de calciu, de aceea dietă ta trebuie să fie bogată în această substanţă. E indicat să consumi produse lactate, în special iaurtul grecesc. Nu uită nici de vitamina D, a cărei lipsa în organism nu permite calciului să se fixeze în oase, par şi unghii – poţi lua un supliment combinat cu calciu şi vitamina D, dacă este necesar.

Dacă problema nu se remediază, poţi recurge la combinaţiile de vitamine şi minerale speciale pentru revitalizarea unghiilor şi a părului, pe care le găseşti în farmacii. Înainte de a lua această decizie, consulta-te cu medicul de familie – unghiile casante pot constitui şi simptomul altor afecţiuni, iar concentratiile mari de minerale pot dauna persoanelor ce suferă sau au suferit de afecţiuni renale.

Sursa: elle.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md