Frumusețe

O manichiură perfectă: Remedii eficiente pentru unghii fragile

Tratează-le că pe nişte mici bijuterii – află de ce suferă unghiile casante şi oferă-le protecţia şi sprijinul necesar.

Cel mai mare inamic al unghiilor cu casante este apă, care le înmoaie şi le provoacă exfolierea – cu atât mai mult cu cât e asociată cu detergenţi şi produse de curăţat. Atunci când te dedici activităţilor domestice, fie şi pentru a spală o farfurie, foloseşte mănuşi de menaj din cauciuc. Acestea nu vor permite umidităţii să atace unghiile, vor menaja stratul de lac, vor încetini creşterea cuticulelor (ce este accelerată tot de contactul cu apă) şi, nu în ultimul rând, vor ţine detergenţii departe de piele, împiedicând deshidratarea să şi apariţia alergiilor.

Un ajutor nepreţuit îl constituie crema pentru mâini şi unghii, aplicată seară, astfel încât să acţioneze cât mai intens. Crema aduce un aport important de uleiuri ţesutului unghiilor tale, ceea ce le va conferi mai multă flexibilitate.

De asemenea, lacurile fortifiante îmbogăţite cu minerale şi vitamine completează structura unghiilor şi le acoperă cu un strat protector ce împiedică infiltrarea apei şi exfolierea lor.

Dacă îţi faci singură manichiură, acordă o atenţie sporită pregătirii unghiilor înainte de aplicarea lacului. Alege, în primul rând, un agent de curăţare delicat, care să nu conţină acetonă (una dintre substanţele care le grăbeşte degradarea), dar să fie îmbogăţit cu vitamine şi uleiuri.

Dacă unghiile sunt foarte exfoliate, pileşte partea unde straturile de ţesut sunt separate, astfel încât să obţii o suprafaţă netedă, fără crăpături. Pileşte cât mai puţin marginea unghiei, locul de unde începe exfolierea… Înainte de a aplică un lac colorat, aplică un strat de baza – compoziţia chimică a lacului de ungii poate atacă şi ea ţesutul cornos. De asemenea, nu îţi lasă unghiile lungi dacă nu sunt sănătoase, deoarece lungimea le face mai vulnerabile.

Că şi părul, unghiile conţin un procent foarte ridicat de calciu, de aceea dietă ta trebuie să fie bogată în această substanţă. E indicat să consumi produse lactate, în special iaurtul grecesc. Nu uită nici de vitamina D, a cărei lipsa în organism nu permite calciului să se fixeze în oase, par şi unghii – poţi lua un supliment combinat cu calciu şi vitamina D, dacă este necesar.

Dacă problema nu se remediază, poţi recurge la combinaţiile de vitamine şi minerale speciale pentru revitalizarea unghiilor şi a părului, pe care le găseşti în farmacii. Înainte de a lua această decizie, consulta-te cu medicul de familie – unghiile casante pot constitui şi simptomul altor afecţiuni, iar concentratiile mari de minerale pot dauna persoanelor ce suferă sau au suferit de afecţiuni renale.

Sursa: elle.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *