Timpul Local

O năuă specie de peşti periculoşi se răspândeşte cu o viteză uimitoare în iazurile din Moldova

Surse din Institutul de Zoologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei au relatat pentru Agenţia “INFOTAG” că rotanul nimiceşte alte specii de peşti şi această specie de peşti ar fi adusă de cineva întâmplător, iar acum se răspândeşte cu o viteză uimitoare.

Tot pentru prima dată, în râurile Prut şi Nistru, dar şi în lacul Cuciurgan au fost depistate specii invazive de moluşte, care, în opinia specialiştilor, ar putea ajunge în bazinele acvatice din Moldova prin portul de la Giurgiuleşti.

Totodată cercetătorii sunt alarmaţi de numărul mare de vulpi, care s-au înmulţit catastrofal, populaţia lor atingând circa 40 de mii. Numărul lor depăşeşte norma de 10 ori, din care motiv a fost permis vânatul activ de vulpi. Vulpile sunt purtătoare de boli periculoase, în special de rabie. În ultimul timp, victime ale atacurilor lor au devenit câini, vite mari cornute, dar şi oameni.

Modificarea balanţei florei şi faunei Moldovei este determinată, în mare parte, de schimbările climatice. „Creşterea temperaturii medii cu un singur grad deja conduce la urmări serioase”, afirmă specialiştii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *