Astăzi 27 Mai 2018, Duminică - Ultima actualizare la 26 Mai 2018
Abonamente
SES - noi perspective pentru afacerea ta

Actualitate 13 Februarie 2018, ora 08:53

O nouă ancheta marca Navalnîi: Ce legătură este între Deripaska, o celebră prostituată, Victoria Nuland și „amicul” ei rus

Marime Font

a

 
 
 

Opozantul rus Alexei Navalnîi face publica o noua ancheta a Fondului sau de combatere a corupției (FBK), in care principalele persoane implicate sunt șeful Adminstratiei GUvernului rus Serghei Prihodko și oligarhul Oleg Deripaska. După cum relateaza însuși Navalnîi, descoperirile au fost facute accidental, dupa ce a fost studiat contul de Instagram al „sex-pradatoarei“ Nastia Rîbka. Ea se număra printre fetele care, anul trecut, au luat cu asalt unul dintre sediile de campanie a lui Navalnîi de la Moscova, scrie paginaderusia.ro

După cum își aminteste opozantul pe blogul său, acțiunea ciudată a avut loc în vechiul birou al FBK de pe Prospekt Mira. Fetele îmbrăcate în costume de latex cu bastoane de politie, bice și cătușe, i-au hărțuiți rând pe rand pe toti voluntarii sediului de campanie, dar au fost in final date afara.

„Video-ul, desigur, a aparut apoi pe site-ul Lifenews, ai carui corespondenți treceau total accidental (cu echipamente profesionale) pe langa sediul lui Navalnîi.Colaboratorii FBK au dorit sa afle cine le-a trimis pe fete. Si au gasit raspunsuri în rețelele sociale. S-a dovedit că la acțiune au participat aceleași fete, care, ulterior, au pichetat ambasada SUA în sprijinul producătorului Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire sexuala de nenumarate femei de la Hollywood. O reprezentanta a acestei ”unitati speciale” – Nastia Rîbka – a anunțat declansarea unei vanatori sexuale impotriva lui Navalnîi, pe care il acuza ca „din cauza lui și a unor oameni ca el, oamenii continuă să lupte“.

Nastia însăși se declara „maestru al seducției“ și „vânător de oligarhi“, iar pe pagina sa Instagram au fost găsite poze cu ea împreună cu miliardarul Oleg Deripaska, realizate pe iahtul acestuia. Pe navă, a spus ea, atunci au mai fost alte șase modele „plătite”. Acolo Rîbka s-a întâlnit cu un anume Serghei Eduardovici, pe care echipa lui Navalnîi l-a identificat ca fiind seful Adminsitratiei Guvernului – Serghei Prihodko.

„Prihodko – nu este o vedeta politica, ci un extrem de influent birocrat rus care a lucrat toată viața în serviciul de stat. La sfârșitul anilor ’90 el a fost adjunct al șefului administrației prezidențiale, fiind astfel subalternul direct al lui Putin. A fost consilierul lui Elțîn, apoi al președintelui Medvedev, apoi, și până în prezent, conduce aparatul guvernamental și este adjunctul lui Medvedev. Prihodko este considerat un expert în relații internaționale și oficial cel mai influent în această sferă. Nu Lavrov, ci Prihodko”, a precizat Navalnîi.

Faptul că pe iaht, împreună cu Deripaska și prostituate, se afla si Prihodko, confirma pagina de Instagram a lui Nastia Rîbka, atat cu fotografii, dar, de asemenea, cu o înregistrare video cu membrii croazierei.

În video, Deripaska spune lui Nastia: „Știi povestea asta? Avem relații proaste cu America. De ce? Deoarece de ele (relatii – n.r.) raspunde prietena lui Serghei Eduardovici. Nuland, așa o cheama (este vorba despre Victoria Nuland, fost oficial al Departamentului de Stat al SUA.) Când era tânără, avea varsta ta, a trăit o luna pe o nava rusă care vana balene, și după acea experienta urăște țara (Rusia – n.r.). Rîbka remarca: „Probabil ca erau marinarii rai”, și Prihodko adaugă: „Au violat-o sau ce?”

Mai mult decât atât, Nastia a publicat o carte in care relateaza aceasta croziera, în care descrie tot ce s-a întâmplat pe iahtul lui Deripaska. „Nastia, desigur, nu menționează numele celor cu care a navigat – ea este un ”maestr al conspirației” Deripaska este la ea Ruslan Zolotov, Prihodko – .. Papa. Ea descrie cu lux de amanunte nu doar cine sunt acești oameni de pe iaht, dar și ce au făcut la viata lor”, – spune Navalnîi.

Astfel, cartea oferă detalii despre biografia lui Papa, care coincide cu biografia lui Serghei Prihodko: responsabil de politica externă a Guvernului, autor al discursurilor de campanie și mesajele catre paramenateri ai lui Putin.

Navalnîi sustine ca călătoria lui Prihodko pe iahtul lui Deripaska este o mită, la fel si angajarea asa-ziselor „escorte”.

Opozantul rus a amintit si despre scandalul care a zguduit mass-media americană, cel in care Paul Manafort, șeful de campanie al acualului președinte SUA, Donald Trump, a obținut milioane de dolari de la Deripaska în schimbul unor informări private asupra cursului campaniei republicane.

„De ce șeful de campanie al lui Trump sustine informări private asupra mersului campaniei prezidențiale din Statele Unite în fata unui oligarh rus? Pentru ca, de fapt, aceste informări sunt pentru Putin, FSB, pentru ca Deripaska (ca agent ) transmite informația lui Putin. El face parte din cercul interior al președintelui. Nu există nicio dovadă că Deripaska ar fi transmis ceva oficial, el nu este un oficial, nu ia decizii cu privire la a-l susține pe Trump la alegeri sau nu. Dar iată cine ia aceste decizii! (Navalnîi arata fotografia lui Deripaska și Prihodko – n.r.). Aici este, pe un iaht și așa cum am auzit în video, discuta politica” , – a spus oppozantul.

Navalnîi remarca faptul că un funcționar de cel mai înalt rang, responsabil de politica internațională, nu poate să-și petreacă vacanța pe iaht cu un oligarh și prostituate, pentru că dezonorează întreaga țară.

Politicianul aminteste că, in 1999, Putin personal l-a demis pe procurorul general Iury Skuratov, care a fost filmat în compania unor prostituate. „Si atunci a fost un cadou de la un om de afaceri. O poveste foarte asemănătoare. Ei bine, Vladimir Vladimirovici, v-ati tradat principiile? De ce nu-l dmeiteti si pe Prihodko” – a întrebat la final Navalnîi. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


Opinii & Editoriale 24 Mai 2018, de Moni Stănilă

Omul-virus sau omul-doctor?

Îmi spunea cineva, zilele trecute, că unele din textele mele referitoare la relația om-Dumnezeu par mai degrabă articole pentru drepturile omului sau ale animalelor.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Mai 2018, de Moni Stănilă

Câinele de bronz

Emanuela Iurkin a debutat la Editura „Cartier” în această primăvară cu un roman superb: Câinele de bronz. O poveste care combină perfect ficțiunea cu biografismul. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Mai 2018, de Moni Stănilă

Un mare „NU”!

Pentru că 20 mai ne bate la ușă, ne umple cutia poștală cu gunoi, ne promite marea și sarea, hăul și pârăul, pentru prima dată în viață am intrat pe pagina de socializare a candidatului Ivan Ceban.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Mai 2018, de Răzvan Munteanu

Cine are de câştigat de pe urma ieşirii SUA din acordul nuclear cu Iranul?

Decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear iranian ridică numeroase semne de întrebare despre cum vor evolua dinamicele scenei relaţiilor internaţionale. Să nu uităm că dosarul nuclear iranian este cauza unora dintre cele mai mari tensiuni din Europa de Est, Statele Unite,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Chișinăul e pierdut!

Scriam săptămâna trecută că, dacă cei trei candidați importanți unioniști sau proeuropeni la șefia Capitalei, Andrei Năstase, Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu, nu vor alege doar pe unul dintre ei, pentru a merge în alegerile de duminică, nu va avea niciun sens să ieșim la votare. Din...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Mai 2018, de George Simion

Schimbați balada!

În cei peste zece ani, de când am cunoscut R. Moldova, m-a fascinat mereu felul în care electoratul pro-estic s-a mobilizat la vot. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Moni Stănilă

Buni sau răi?

Că tot suntem în campanie electorală, să ne reîntoarcem puțin la judecata aproapelui. Ușurința cu care catalogăm oamenii din jurul nostru e incredibilă. Despre oricine putem afirma câte ceva, de parcă le-am cunoaște gândurile și pocăința. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Constantin Tănase

Obsesia autohtonizării și destinul graiului matern

Nu rareori, când vorbim despre situația limbii române din stânga Prutului, demonstrăm o înțelegere cu totul puerilă, școlărească a fenomenului.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Răzvan Munteanu

Trump scoate SUA din acordul nuclear cu Iranul. Ce poate urma?

Foarte mulți jurnaliști sau analiști de politică externă spuneau că retorica folosită de către Donald Trump în cursa electorală pentru Casa Albă va fi abandonată odată cu alegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite.  

() Citeşte tot articolul

Atitudini 16 Mai 2018, de Constantin Tănase

Presa a uitat de 16 mai

Presa de la Chişinău, dar şi cea de peste Prut, preocupată de chestiuni vitale pentru destinul nostru naţional, cum ar fi, de exemplu, înjurăturile de căruţaş ameţit ale lui Voronin sau cele de oier devenit milionar ale lui Gigi Becali, a trecut falnic şi fără păs peste data de 16 mai, o zi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Moni Stănilă

Primăvară cu poezie

În perioada 3-5 mai a avut loc Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VIII-a. Evenimentele au debutat cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, urmată de Simpozionul Internațional „Dialoguri europene:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Mai 2018, de Dan Nicu

Lui Dodon nu i-ar strica să ia lecţii de la Kim Jong-un

Întâlnirea de pe 27 aprilie dintre preşedinţii celor două jumătăţi ale Coreei, despărţite din 1953 printr-un război purtat pe baze ideologice, imprimă speranţe că în curând în peninsula Coreeană starea formală de război va fi încheiată şi va începe o eră a...

() Citeşte tot articolul