Astăzi 19 August 2018, Duminică - Ultima actualizare la 1 Ianuarie 1970
Abonamente

Actualitate 13 Februarie 2018, ora 08:53

O nouă ancheta marca Navalnîi: Ce legătură este între Deripaska, o celebră prostituată, Victoria Nuland și „amicul” ei rus

Marime Font

a

 
 
 

Opozantul rus Alexei Navalnîi face publica o noua ancheta a Fondului sau de combatere a corupției (FBK), in care principalele persoane implicate sunt șeful Adminstratiei GUvernului rus Serghei Prihodko și oligarhul Oleg Deripaska. După cum relateaza însuși Navalnîi, descoperirile au fost facute accidental, dupa ce a fost studiat contul de Instagram al „sex-pradatoarei“ Nastia Rîbka. Ea se număra printre fetele care, anul trecut, au luat cu asalt unul dintre sediile de campanie a lui Navalnîi de la Moscova, scrie paginaderusia.ro

După cum își aminteste opozantul pe blogul său, acțiunea ciudată a avut loc în vechiul birou al FBK de pe Prospekt Mira. Fetele îmbrăcate în costume de latex cu bastoane de politie, bice și cătușe, i-au hărțuiți rând pe rand pe toti voluntarii sediului de campanie, dar au fost in final date afara.

„Video-ul, desigur, a aparut apoi pe site-ul Lifenews, ai carui corespondenți treceau total accidental (cu echipamente profesionale) pe langa sediul lui Navalnîi.Colaboratorii FBK au dorit sa afle cine le-a trimis pe fete. Si au gasit raspunsuri în rețelele sociale. S-a dovedit că la acțiune au participat aceleași fete, care, ulterior, au pichetat ambasada SUA în sprijinul producătorului Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire sexuala de nenumarate femei de la Hollywood. O reprezentanta a acestei ”unitati speciale” – Nastia Rîbka – a anunțat declansarea unei vanatori sexuale impotriva lui Navalnîi, pe care il acuza ca „din cauza lui și a unor oameni ca el, oamenii continuă să lupte“.

Nastia însăși se declara „maestru al seducției“ și „vânător de oligarhi“, iar pe pagina sa Instagram au fost găsite poze cu ea împreună cu miliardarul Oleg Deripaska, realizate pe iahtul acestuia. Pe navă, a spus ea, atunci au mai fost alte șase modele „plătite”. Acolo Rîbka s-a întâlnit cu un anume Serghei Eduardovici, pe care echipa lui Navalnîi l-a identificat ca fiind seful Adminsitratiei Guvernului – Serghei Prihodko.

„Prihodko – nu este o vedeta politica, ci un extrem de influent birocrat rus care a lucrat toată viața în serviciul de stat. La sfârșitul anilor ’90 el a fost adjunct al șefului administrației prezidențiale, fiind astfel subalternul direct al lui Putin. A fost consilierul lui Elțîn, apoi al președintelui Medvedev, apoi, și până în prezent, conduce aparatul guvernamental și este adjunctul lui Medvedev. Prihodko este considerat un expert în relații internaționale și oficial cel mai influent în această sferă. Nu Lavrov, ci Prihodko”, a precizat Navalnîi.

Faptul că pe iaht, împreună cu Deripaska și prostituate, se afla si Prihodko, confirma pagina de Instagram a lui Nastia Rîbka, atat cu fotografii, dar, de asemenea, cu o înregistrare video cu membrii croazierei.

În video, Deripaska spune lui Nastia: „Știi povestea asta? Avem relații proaste cu America. De ce? Deoarece de ele (relatii – n.r.) raspunde prietena lui Serghei Eduardovici. Nuland, așa o cheama (este vorba despre Victoria Nuland, fost oficial al Departamentului de Stat al SUA.) Când era tânără, avea varsta ta, a trăit o luna pe o nava rusă care vana balene, și după acea experienta urăște țara (Rusia – n.r.). Rîbka remarca: „Probabil ca erau marinarii rai”, și Prihodko adaugă: „Au violat-o sau ce?”

Mai mult decât atât, Nastia a publicat o carte in care relateaza aceasta croziera, în care descrie tot ce s-a întâmplat pe iahtul lui Deripaska. „Nastia, desigur, nu menționează numele celor cu care a navigat – ea este un ”maestr al conspirației” Deripaska este la ea Ruslan Zolotov, Prihodko – .. Papa. Ea descrie cu lux de amanunte nu doar cine sunt acești oameni de pe iaht, dar și ce au făcut la viata lor”, – spune Navalnîi.

Astfel, cartea oferă detalii despre biografia lui Papa, care coincide cu biografia lui Serghei Prihodko: responsabil de politica externă a Guvernului, autor al discursurilor de campanie și mesajele catre paramenateri ai lui Putin.

Navalnîi sustine ca călătoria lui Prihodko pe iahtul lui Deripaska este o mită, la fel si angajarea asa-ziselor „escorte”.

Opozantul rus a amintit si despre scandalul care a zguduit mass-media americană, cel in care Paul Manafort, șeful de campanie al acualului președinte SUA, Donald Trump, a obținut milioane de dolari de la Deripaska în schimbul unor informări private asupra cursului campaniei republicane.

„De ce șeful de campanie al lui Trump sustine informări private asupra mersului campaniei prezidențiale din Statele Unite în fata unui oligarh rus? Pentru ca, de fapt, aceste informări sunt pentru Putin, FSB, pentru ca Deripaska (ca agent ) transmite informația lui Putin. El face parte din cercul interior al președintelui. Nu există nicio dovadă că Deripaska ar fi transmis ceva oficial, el nu este un oficial, nu ia decizii cu privire la a-l susține pe Trump la alegeri sau nu. Dar iată cine ia aceste decizii! (Navalnîi arata fotografia lui Deripaska și Prihodko – n.r.). Aici este, pe un iaht și așa cum am auzit în video, discuta politica” , – a spus oppozantul.

Navalnîi remarca faptul că un funcționar de cel mai înalt rang, responsabil de politica internațională, nu poate să-și petreacă vacanța pe iaht cu un oligarh și prostituate, pentru că dezonorează întreaga țară.

Politicianul aminteste că, in 1999, Putin personal l-a demis pe procurorul general Iury Skuratov, care a fost filmat în compania unor prostituate. „Si atunci a fost un cadou de la un om de afaceri. O poveste foarte asemănătoare. Ei bine, Vladimir Vladimirovici, v-ati tradat principiile? De ce nu-l dmeiteti si pe Prihodko” – a întrebat la final Navalnîi. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 16 August 2018, de Moni Stănilă

De la comunicare la comuniune

Vă scriam zilele trecute, cu prilejul vizitei artistului Silviu Oravitzan, despre expoziția “Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani", care a fost vernisată pe 2 august, într-o atmosferă cu totul specială.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 August 2018, de Moni Stănilă

Schimbarea la față (I)

„Şi după şase zile, Iisus a luat cu Sine pe Petru şi pe Iacov şi pe Ioan, fratele lui, şi i-a dus într-un munte înalt, de o parte. Şi S-a schimbat la faţă, înaintea lor, şi a strălucit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina. Şi iată, Moise şi Ilie...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 August 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Moni Stănilă

Să facem vaca de rușine

Am zis că nu mai spun bancuri, dar uneori nu mă pot abține. Cred că nu mulți îl știu pe cel cu țăranul care duce vaca la piață și acolo o critică în tot felul: că nu dă lapte, că dă din picioare, că împunge, că e rea. Până un client îi spune: „Măi, omule, cu...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 August 2018, de Dan Nicu

Don, Dodon şi georgienii

Nepreşedintele Igor Dodon nu ne lasă să ne plictisim niciodată. Aflat zilele trecute într-o vizită la Omsk, în Siberia, el le-a comunicat celor de acolo că a ajuns mai departe decât străbunicii săi.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 August 2018, de Moni Stănilă

Semănare de vânt

Foarte des întâlnim opiniile unor oameni sau vedem inscripții pe ziduri legate de numărul mare de biserici. Că avem biserici, dar nu avem școli. Că „vrem” spitale, nu catedrale. Că România are foarte puține autostrăzi (noi nu avem deloc), dar că bisericile sunt excesiv de multe...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Dan Nicu

24 februarie 2019, cadoul guvernării pentru PSRM

Avem o guvernare care forţează limitele legii pentru a-şi menţine controlul. A făcut-o de nenumărate ori, iar cel mai recent chiar în aceste zile, când a stabilit data alegerilor parlamentare pe 24 februarie 2019. Conform legii, alegerile pot fi organizate în termen de cel mult 90 de zile...

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 August 2018, de Moni Stănilă

Cel mai bun roman al tuturor timpurilor

Un personaj literar creat de excelentul poet și prozator Daniel Bănulescu ne spune că Cel mai bun roman al tuturor timpurilor e Biblia.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 7 August 2018, de Ana Gabor

Anul în care românii își vor decide soarta

Parlamentare, locale, europarlamentare și prezidențiale, toate într-un an. 2019 va fi anul scrutinelor electorale, decisive pentru toți românii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 7 August 2018, de Constantin Tănase

În așteptarea lui Moise

Moto: „Ei au zis lui Moise: „Nu erau oare morminte în Egipt, ca să murim în pustie? Ce ne-ai făcut de ne-ai scos din Egipt? Nu-ți spuneam noi, în Egipt: „Lasă-ne să slujim ca robi egiptenilor decât să murim în pustie?” Moise a răspuns poporului:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Moni Stănilă

Vacanța politicienilor

A venit luna august și politicienii noștri au plecat în vacanțe. Mulți stau acasă, doar așa de ochii lumii, mulți merg în locuri exotice, fiindcă își permit, nu ca noi. Însă, înainte să plece, a dat CNA-ul buzna la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

() Citeşte tot articolul

Editorial 6 August 2018, de Răzvan Munteanu

Trump, Iran și Războiul Total

La finalul lunii iulie, în cadrul unei reuniuni diplomatice, președintele iranian, Hassan Rouhani, declara: „America trebuie să înţeleagă (...) pacea cu Iranul este mama tuturor păcilor şi războiul cu Iranul este mama tuturor războaielor. Domnule Trump, (...) nu te juca cu coada leului, vei...

() Citeşte tot articolul