O nouă ședință de judecată privind dosarul lui Ilan Șor

publicat în Ultima oră pe 12 Septembrie 2018, 09:18

Curtea de Apel Cahul anunță că astăzi va avea loc o nouă ședință de judecată privind dosarul primarului de Orhei Ilan Șor, condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în cazul fraudelor bancare.

Ședința de judecată va începe la ora 11:00. Potrivit Ziarului de Gardă, în cadrul ultimei examinări a dosarului, care a avut loc la 24 august curent, a fost audiat un specialist din partea apărării. „Pe 8 august în dosarul lui Șor au fost audiați patru contabili care au primit parolele şi semnăturile digitale ale companiilor care au fost utilizate la fraudarea sistemului bancar, dar şi trei foşti angajaţi ai Băncii de Economii a R. Moldova. Potrivit procuraturii, „martorii au confirmat circumstanţele descrise în învinuire”, susţinând în unanimitate că au acţionat la iniţiativa lui Ilan Şor”, mai scrie sursa citată.

Este cea de-a șasea ședință de judecată în cazul dosarului care-l vizează pe Ilan Șor, fiind desfășurate cu ușile închise. Amintim că dosarul a ajuns la Curtea de Apel după aproape opt luni de la pronunțarea sentinței de către Judecătoria Chișinău, motivul invocat fiind faptul că nu sunt judecători compatibili pentru a examina cauza și a durat mult timp până au fost traduse materialele din limba română în limba rusă.

Sursa: ZDG.MD