Afaceri

O noua surpriza de la ORANGE

Abonament Start – primul tau abonament

Vesti bune pentru toti cei carora le plac suetele la telefon! ORANGE Moldova a lansat, recent, un nou Abonament. Acum e mai simplu de ales primul abonament, deoarece pentru clientii care-si doresc sa comunice intens si la preturi accesibile compania a creat Abonament Start, conceput ca cea mai buna optiune pentru un inceput de comunicare la abonament. Serviciul ofera tarife avantajoase pentru apeluri, numeroase beneficii si posibilitatea de a plati in functie de necesitatile individuale de comunicare – totul pentru doar 15 lei lunar. Conectarea la Abonament Start se poate efectua in oricare dintre magazinele ORANGE.

Noul abonament contine:
– o ora de convorbiri gratuite lunar in retea;
– SMS la pret cu pana la 25% mai mic fata de tariful standard;
– tarife avantajoase pentru apeluri spre 1,7 mln. clienti ORANGE.
O ora de convorbiri gratuite in retea este oferita lunar, dupa primele 60 de minute de convorbiri in retea la tarif standard.

 

In plus, cu Abonament Start clientii beneficiaza de:
– convorbiri pana la mai putin de 50 de lei, chiar si atunci cand banii din cont au fost consumati;
– acces la optiunile suplimentare Abonament;
– preturi speciale pentru telefoane performante;
– 20 de zile pentru achitarea facturii;
– transfer gratuit permanent la alt tip de Abonament;
– trei ore gratuite, timp de sase luni cu un Numar Favorit.

La conectare sau transfer de la PrePay, pana la 31 octombrie 2009, fiecare client va primi lunar, timp de sase luni, trei ore pentru convorbiri gratuite cu un numar Favorit din reteaua Orange.

In premiera mondiala, despre Moldova scriu "New York Times", "Herald Tribune" si "Wall Street Journal"

 

Orange a lansat primul serviciu de telefonie HD in R. Moldova. Primii oameni din lume care au efectuat un apel comercial in baza de HD voice au fost Pavel si Cleopatra Stratan

Saptamana aceasta, ORANGE Moldova s-a aflat in atentia intregii Europe, la capitolul inovatii exceptionale in telefonia mobila. Compania a anuntat lansarea primului serviciu ce ofera o calitate audio deosebita a convorbirilor (HD) in RM. Acest serviciu va permite clientilor sa beneficieze de o imbunatatire semnificativa a calitatii conversatiilor telefonice. Evenimentul a fost consemnat de presa internationala, echipa ORANGE bucurandu-se de popularitate in tarile UE.

Calitate audio exceptionala si posibilitate unica de a transmite emotiile

Acest eveniment unic, ce plaseaza RM in istoria telefoniei mobile de generatia a treia, a fost celebrat intr-o atmosfera festiva, in incinta Muzeului National de Arta, cu participarea oficialilor locali si internationali ai companiei. Primii oameni din lume care au efectuat un apel comercial in baza de HD voice au fost Pavel si Cleopatra Stratan.
Lansarea HD voice este rezultatul unei stranse colaborari cu echipa Orange Labs, specializata in cercetari in domeniul dezvoltarii tehnologiilor. Aceste laboratoare sunt amplasate in 18 locatii ale lumii si reprezinta centre specializate in dezvoltarea si sustinerea proceselor de implementare a unor produse si servicii inovative. ORANGE Moldova a utilizat portofoliul vast al laboratoarelor Orange, cum ar fi in lansarea serviciilor TV Mobil, Name Your Number, Tonuri de Asteptare etc.

Doar Nokia 6720c poate sustine vocea de o definitie inalta

Va veti intreba, poate, ce presupune acest nou standard de voce, in limbaj tehnic? Comunicatiile nu se mai efectueaza prin AMR, ci prin AMR-WB (Adaptive Multi Rate – Wide Band), prin intermediul retelei HSDPA, sunetul devenind astfel mult mai natural, datorita utilizarii unui spectru de frecventa mult mai larg de redare a vocii: 50-7000 Hz, fata de spectrul obisnuit de 300-3400 Hz. Primul telefon mobil cu suport pentru servicii voce HD va fi lansat in curand de ORANGE Moldova si este modelul Nokia 6720c. Handsetul integreaza noua tehnologie WM-AMR, care va deveni in viitor noul standard al serviciilor de telecomunicatii mobile. Clientii din RM care vor folosi acest telefon vor beneficia de o calitate audio exceptionala si o posibilitate unica de a transmite emotiile. Zgomotul de fond este de asemenea filtrat, pentru a crea o senzatie de proximitate intre vorbitori. ORANGE va extinde rapid serviciul voce de o definitie inalta si in celelalte tari din Europa unde activeaza, pana la finele lui 2010. Marea Britanie si Belgia sunt tarile care urmeaza imediat pe lista de lansare, iar Polonia si Spania – in perioada urmatoare. Ramane ca producatorii telefoanelor mobile sa fie convinsi de a integra aceasta tehnologie in terminale. Conform statisticii, 72% din utilizatori ai telefoniei mobile ar dori ca al doilea telefon mobil al lor sa sustina tehnologia HD voice.

Un salt urias in viitorul telefoniei mobile

„Suntem mandri ca aducem aceasta premiera mondiala in RM, dovedind astfel potentialul specialistilor nostri, dar si a pietei autohtone. Pentru implementarea acestui standard, echipa noastra a colaborat intens cu subdiviziunile grupului ORANGE, specializat in cercetari cu privire la dezvoltarea telecomunicatiilor. La baza acestei reusite, se afla reteaua 3G, instalata la finele anului trecut. In prezent, aria de acoperire a acesteia constituie peste 63% din populatie. Recent, parametrii retelei au fost adaptati pentru viteza de pana la 14,4 Mbps pentru internet. Calitatea retelei 3G ne-a permis sa ne bucuram de aceasta premiera mondiala. Noul standard ORANGE confirma angajamentul nostru de a investi in viitorul RM”, a mentionat Ludmila Climoc, directoarea generala a ORANGE Moldova.
Veniturile France Telecom au crescut la jumatatea anului cu 14,6% in RM, adica la 75 de milioane de euro, unde compania are 1,26 milioane de clienti.

 

Primele ecouri din presa internationala

 

Franta:

Imediat dupa lansarea, in 2006, a unui serviciu similar pentru apeluri in internet (VoIP), Yves Tyrode, directorul Tehnocentrului ORANGE, a calificat aceasta performanta in telecomunicatii drept o noua etapa in strategia de dezvoltare a serviciilor vocale HD. Peste 500.000 de terminale Livephone au fost deja vandute in Franta, ca urmare a acestui program, care se va extinde si in alte tari. „Desigur, multimedia se afla intr-o permanenta evolutie, insa este prima oara dupa 1990, cand avem un salt tehnologic semnificativ in dezvoltarea telefoniei mobile, anume in domeniul vocii. Calitatea vocii prin definitie este o norma de comunicare in telefonia mobila de viitor. Aceasta va ameliora considerabil confortul audierii utilizatorilor in anii urmatori. Suntem incantati sa punem la dispozitia clientilor nostri moldoveni aceasta noua inovatie tehnologica”, a mai spus oficialul.

SUA:

„Grupul France Telecom, din care face parte Compania ORANGE, implementeaza un nou serviciu HD Voice in RM, luna aceasta. Este prima tara unde a fost lansata aceasta inovatie de ultima generatie in telefonia mobila – tehnologia HG”.

Spania:

„ORANGE a anuntat ca, dupa lansarea primului serviciu de telefonie HD in RM, procesul integrarii europene a tarii se va accelera”.

Marea Britanie:

„In Moldova ORANGE are o voce puternica, gratie tehnologiei HD Voice! Acest rasunet international se datoreaza faptului ca ORANGE a decis implementarea noilor servicii de telefonie mobila de inalta calitate HD Voice intr-o tara mica est-europeana. Aceasta inovatie tehnologica aduce primul serviciu de acest gen, in context mondial. Astfel, comunicarea mobila in acea tara a fost impulsionata intr-o masura imensa, in vederea imbunatatirii exceptionale a calitatii vocale. HD Voice functioneaza in baza audio-tehnologiilor de codare (AMR-WB), datorita carora se atenueaza intr-o mare masura zgomotul de fond in timpul convorbirilor telefonice, fiind asigurata naturaletea vocilor, mai apropiate calitativ de FM-radio”.

Italia:

„ORANGE Moldova, o companie de circa 1,7 milioane de clienti si cu o acoperire de 70%, a lansat un nou serviciu de ultima generatie in telefonia mobila – HD Voice. Inovatia poate fi aplicata doar prin intermediul celularului Nokia 6720c.”

Ucraina:

„Pentru prima data, am abordat chestiunea HD Voice in noiembrie trecut si iata ca, in sfarsit, ORANGE este gata pentru lansarea noii tehnologii, anuntand despre apelul perfect la standardul HD Voice, care s-a produs anume in RM”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *