Ultima oră

O noua televiziune de stiri in Romania, Bush si Powell – invitati la inaugurare

Alaturi de acestia, vor fi prezenti la Bucuresti, la lansarea noului post TV, jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein, precum si fostul prim-ministru spaniol Jose María Aznar Lopez, a declarat pentru Mediafax Adrian Thiess, coordonatorul proiectului de televiziune.

Colin Powell a fost secretar american de Stat in administratia lui George W. Bush, iar David Plouffe a fost seful de campanie al presedintelui american Barack Obama, in 2008.

Jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein sunt doi dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de investigatie americani, ei fiind printre cei care au contribuit decisiv la declansarea scandalului Watergate, soldat cu demisia presedintelui american Richard Nixon. In prezent, Woodward este editorialist la The Washington Post, iar Bernstein este editorialist la Vanity Fair.

Potrivit lui Thiess, proiectul viitoarei televiziuni de stiri este in lucru si urmeaza sa fie condus de "un actual sef de la una dintre televiziunile importante din Romania". Sursa citata sustine ca exista finantarea necesara pentru doi ani si ca se discuta inclusiv infiintarea unei retele nationale de radio.

Se ia in calcul, in cazul noii televiziuni, si un joint venture cu CNN, pe modelul dupa care functioneaza CNN in Turcia (in parteneriat cu trustul Dogan). Adrian Thiess sustine ca noul post TV de stiri va fi "complet detasat de orice chestiune partinica editorial", insa, ca si in cazul cotidianului Puterea, actionariatul este tinut secret.

Ziarul Puterea a fost lansat in 15 aprilie, in cadrul unui eveniment care l-a avut ca invitat special pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Publisherul ziarului Puterea este News&Media Investment Limited, cu sediul in Anglia, Adrian Thiess fiind reprezentantul companiei in Romania.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *