Astăzi 20 Mai 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 18:20
Abonamente
SES - noi perspective pentru afacerea ta

a

 
 
 

IT&C 19 Noiembrie 2014, ora 10:05

O pată de lumină în IT-ul din Moldova

Marime Font

Dacă acum 20 de ani, pentru Moldova, domeniul IT părea mai aproape de filmele SF, atunci în prezent tot mai mulți tineri aleg să se specializeze și să facă carieră în IT, aici, acasă. 

Una dintre oportunitățile pe care le au este să lucreze în compania privată Endava, care s-a deschis la Chișinău încă în anii 2000. Astăzi aici lucrează peste 300 de specialiști, iar una dintre prioritățile companiei este de a crește acest număr până la 500.Cu sediul central în Londra și alte șapte în SUA, Germania, Macedonia, România și Moldova, compania acoperă o gamă largă de domenii precum bănci și plăți electronice, asigurări, tehnologie și publishing, servicii digitale și multe altele. Printre competențele noi pe care le dezvoltă Endava în angajații săi se regăsesc testarea noilor aplicații sau gadget-uri și, managementul aplicațiilor de software.

Precum în multe companii internaționale, pe lângă posibilitatea de angajare, la Endava tineri studenți, absolvenți, masteranzi pot face un internship de trei luni, timp în care să însușească cum se face dezvoltarea și testarea software, cu ce se mănâncă managementul aplicațiilor sau ce este suport IT. Pentru a beneficia de acest internship, este nevoie de cunoștințe în domeniul IT și limba engleză. Dintre cei 52 de aventurieri, 38 au fost angajați, printre aceștia și trei tineri Marina Arhiliuc, Alina Puia și Constantin Plămădeală. Conform Alinei Puia, pe lângă posibilitatea de învăța, la Endava dispune și de toate condițiile necesare pentru a crește ca un profesionist. 

Kumail Jetha, directorul companiei Endava din 2013, activează în domeniul IT de mai mult de 13 ani, iar experiența și-a câștigat-o în România, Marea Britanie și SUA. Întrebat dacă cinci sedii ale companiei sunt situate în Moldova, România și Macedonia din cauza forței de muncă ieftine, Kumail a asigurat că, din potrivă, aici a găsit specialiști foarte bine pregătiți, or studiile tehnice oferite în capitală sunt calitative și candidații la angajare la Endava nu au nevoie decât de o scurtă specializare în domeniul în care urmează să activeze.

Pe lângă specializări și training-uri, angajații lucrează într-o atmosferă prietenoasă și au posibilitatea să lucreze la terasele deschise amenajate special pentru ei. De altfel, endaviștii participă la diferite competiții și evenimente interne, de fotbal, tenis, ping-pong și altele. Mai mult, angajații sunt încurajați să facă sport și beneficiază de compensații financiare pentru abonamente sportive. Mediul plăcut este asigurat și de faptul că angajații dispun de o bibliotecă, au ore flexibile de lucru, de ceai, cafea și gustări, precum asigurări medicale și premii lunare.


Un articol de: Ana Gherciu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


Editorial 18 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Chișinăul e pierdut!

Scriam săptămâna trecută că, dacă cei trei candidați importanți unioniști sau proeuropeni la șefia Capitalei, Andrei Năstase, Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu, nu vor alege doar pe unul dintre ei, pentru a merge în alegerile de duminică, nu va avea niciun sens să ieșim la votare. Din...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Mai 2018, de George Simion

Schimbați balada!

În cei peste zece ani, de când am cunoscut R. Moldova, m-a fascinat mereu felul în care electoratul pro-estic s-a mobilizat la vot. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Moni Stănilă

Buni sau răi?

Că tot suntem în campanie electorală, să ne reîntoarcem puțin la judecata aproapelui. Ușurința cu care catalogăm oamenii din jurul nostru e incredibilă. Despre oricine putem afirma câte ceva, de parcă le-am cunoaște gândurile și pocăința. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Constantin Tănase

Obsesia autohtonizării și destinul graiului matern

Nu rareori, când vorbim despre situația limbii române din stânga Prutului, demonstrăm o înțelegere cu totul puerilă, școlărească a fenomenului.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Răzvan Munteanu

Trump scoate SUA din acordul nuclear cu Iranul. Ce poate urma?

Foarte mulți jurnaliști sau analiști de politică externă spuneau că retorica folosită de către Donald Trump în cursa electorală pentru Casa Albă va fi abandonată odată cu alegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite.  

() Citeşte tot articolul

Atitudini 16 Mai 2018, de Constantin Tănase

Presa a uitat de 16 mai

Presa de la Chişinău, dar şi cea de peste Prut, preocupată de chestiuni vitale pentru destinul nostru naţional, cum ar fi, de exemplu, înjurăturile de căruţaş ameţit ale lui Voronin sau cele de oier devenit milionar ale lui Gigi Becali, a trecut falnic şi fără păs peste data de 16 mai, o zi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Moni Stănilă

Primăvară cu poezie

În perioada 3-5 mai a avut loc Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VIII-a. Evenimentele au debutat cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, urmată de Simpozionul Internațional „Dialoguri europene:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Mai 2018, de Dan Nicu

Lui Dodon nu i-ar strica să ia lecţii de la Kim Jong-un

Întâlnirea de pe 27 aprilie dintre preşedinţii celor două jumătăţi ale Coreei, despărţite din 1953 printr-un război purtat pe baze ideologice, imprimă speranţe că în curând în peninsula Coreeană starea formală de război va fi încheiată şi va începe o eră a...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Mai 2018, de Moni Stănilă

Cu pași repezi spre Primărie

Fiecare dintre noi are o poziție vizavi de apropiatele alegeri de la Primărie. Fie susține un candidat, fie nici nu vrea să meargă la vot, fie merge să își dea votul împotriva cuiva. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Salvați Chișinăul! Andrei, Valeriu, Constantin…

Peste o săptămână, unii chișinăuieni îşi vor alege primarul. Dar dacă și atunci vom avea 12 concurenți electorali, nu va avea niciun rost să ieșim din case. Mai bine am dormi în acea zi până la închiderea secțiilor de votare, pe fundalul unor cântece de luptă...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Mai 2018, de Moni Stănilă

Copilăria lui Kaspar Hauser

Bogdan-Alexandru Stănescu - scriitor, traducător și editor - pe care l-am avut invitat la cenaclul Republica în 2015, a publicat anul trecut primul său roman - Copilăria lui Kaspar Hauser, care deja a primit Premiul pentru „Proză”, în cadrul Premiilor „Nepotu' lui Thoreau”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Mai 2018, de Moni Stănilă

Împărat al distrugerii

Nu pot să nu revin constant la ce ar fi trebuit să presupună datoria omului ca împărat al creației. Mai ales acum, în plină primăvară, când vegetația se străduiește să acopere tot gunoiul pe care îl lăsăm în urma noastră.

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md