Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:45
Abonamente

 
 

IT&C 19 Noiembrie 2014, ora 10:05

O pată de lumină în IT-ul din Moldova

Marime Font

Dacă acum 20 de ani, pentru Moldova, domeniul IT părea mai aproape de filmele SF, atunci în prezent tot mai mulți tineri aleg să se specializeze și să facă carieră în IT, aici, acasă. 

Una dintre oportunitățile pe care le au este să lucreze în compania privată Endava, care s-a deschis la Chișinău încă în anii 2000. Astăzi aici lucrează peste 300 de specialiști, iar una dintre prioritățile companiei este de a crește acest număr până la 500.Cu sediul central în Londra și alte șapte în SUA, Germania, Macedonia, România și Moldova, compania acoperă o gamă largă de domenii precum bănci și plăți electronice, asigurări, tehnologie și publishing, servicii digitale și multe altele. Printre competențele noi pe care le dezvoltă Endava în angajații săi se regăsesc testarea noilor aplicații sau gadget-uri și, managementul aplicațiilor de software.

Precum în multe companii internaționale, pe lângă posibilitatea de angajare, la Endava tineri studenți, absolvenți, masteranzi pot face un internship de trei luni, timp în care să însușească cum se face dezvoltarea și testarea software, cu ce se mănâncă managementul aplicațiilor sau ce este suport IT. Pentru a beneficia de acest internship, este nevoie de cunoștințe în domeniul IT și limba engleză. Dintre cei 52 de aventurieri, 38 au fost angajați, printre aceștia și trei tineri Marina Arhiliuc, Alina Puia și Constantin Plămădeală. Conform Alinei Puia, pe lângă posibilitatea de învăța, la Endava dispune și de toate condițiile necesare pentru a crește ca un profesionist. 

Kumail Jetha, directorul companiei Endava din 2013, activează în domeniul IT de mai mult de 13 ani, iar experiența și-a câștigat-o în România, Marea Britanie și SUA. Întrebat dacă cinci sedii ale companiei sunt situate în Moldova, România și Macedonia din cauza forței de muncă ieftine, Kumail a asigurat că, din potrivă, aici a găsit specialiști foarte bine pregătiți, or studiile tehnice oferite în capitală sunt calitative și candidații la angajare la Endava nu au nevoie decât de o scurtă specializare în domeniul în care urmează să activeze.

Pe lângă specializări și training-uri, angajații lucrează într-o atmosferă prietenoasă și au posibilitatea să lucreze la terasele deschise amenajate special pentru ei. De altfel, endaviștii participă la diferite competiții și evenimente interne, de fotbal, tenis, ping-pong și altele. Mai mult, angajații sunt încurajați să facă sport și beneficiază de compensații financiare pentru abonamente sportive. Mediul plăcut este asigurat și de faptul că angajații dispun de o bibliotecă, au ore flexibile de lucru, de ceai, cafea și gustări, precum asigurări medicale și premii lunare.


Un articol de: Ana Gherciu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md