Social

O persoană a decedat, iar alta a ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Potrivit Serviciului de presă al SPCSE, salvatorii au fost alertați la ora 03:00, precum că un tînăr de 28 de ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Victima a fost transportată de urgență la spital, însă după cîteva ore bărbatul a decedat.

„Ulterior, în jurul orei 9:00, a fost solicitată intervenția unui echipaj SMURD la aceeași adresă. Ajunși la fața locului, paramedicii i-au acordat primul ajutor unei femei în vîrstă de 25 de ani, care a fost transportată ulterior la spital, cu același diagnostic”, se menționează într-un comunicat al SPCSE.

Specialiștii au depistat în locuință un încălzitor de apă pe gaz instalat cu abateri de la normele de securitate. În consecință, persoanele s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emis în aer de aparat.

Salvatorii atenționează cetățenii să respecte normele antiincendiare și cele de exploatare a instalațiilor de gaze și încălzit, pentru a evita situațiile excepționale. Conform statisticii SPCSE, de la începutul acestui sezon, este primul caz de deces după intoxicare cu monoxid de carbon.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *