Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

IT&C 11 Februarie 2016, ora 17:28

O proteză de antebraț din piese Lego, câștigătoarea marelui premiu al forumului Netexplo

Marime Font

O proteză modulară de antebraț realizată din elemente de Lego, realizată de inginerul columbian Carlos Torres, a câștigat miercuri marele premiu al forumului Netexplo acordat de un juriu format din experți și din reprezentanți ai publicului la acest eveniment.

Proteza 'IKO Creative Prosthetic System' permite copiilor cu malformații să beneficieze de un model personalizat prin adăugarea propriilor module construite cu celebrul joc danez Lego și să "minimizeze handicapul pe care îl au", au precizat într-un comunicat organizatorii Forumului Netexplo.

Creația inginerului columbian a fost aleasă dintre zece proiecte din întreaga lume, între care o aplicație pentru telefonul mobil din Africa de Sud care permite traducerea în cele 11 limbi oficiale ale țării, sau un robot japonez care a trecut examenul de bacalaureat local cu note suficient de bune pentru a intra la universitatea din Tokyo."În acest an profesorii din universitățile partenere ale Observatorului Netexplo au studiat 2.175 de inovații digitale venite din întreaga lume. Cei 10 câștigători ilustrează tendința generală ce constă, grație domeniului digital, în împingerea limitelor pentru extinderea gamei de posibilități", a explicat Thierry Happe, fondatorul forumului Netexplo.

Forumul, organizat pentru al 9-lea an de Observatorul Netexplo este interesat de inovațiile societății digitale bazându-se pe o rețea de 20 de universități situate în 15 țări din întreaga lume, precizează agenția France Presse.

 


Netexplo este un observator independent care studiază impactul tehnologiei digitale asupra societății și mediului de afaceri. Este partener al UNESCO din anul 2011. A fost creat în 2007 de Martine Bidegain și Thierry Happe cu sprijinul Senatului francez și al Ministerului Inovației și Economiei Digitale.

Sursa: Agerpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul