Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:48
Abonamente
 
 
 

Spectacole 13 Noiembrie 2014, ora 14:28

„O seară Beethoven” în memoria regretatului publicist Constantin Tănase

Marime Font

Sala cu Orgă organizează astăzi, 13 noiembrie, de la ora 18.00 „O seară Beethoven”, Orchestra Națională de Cameră, dedicată memoriei regretatului publicist Constantin Tănase.

În program vor evolua Simfonia nr.5 și Concertul nr.5 pentru pian și orchestră, Prim-dirijor: Cristian Florea, Solist: Stanislav Jar

Concertul cu participarea virtuozului pianist Stanislav Jar și a Orchestrei Naționale de Cameră din Moldova îl va avea la pupitrul dirijoral pe Cristian Florea. „Avem de două ori Do Minor, deci asta înseamnă un concert trist, o atmosferă care se potriveşte cu pierderea unui om valoros al ţării, un mare jurnalist, Constantin Tănase”, afirmă prim-dirijorul orchestrei.„Libertatea mai presus de toate, adevărul niciodată nu-l trăda” - sunt cuvintele din testamentul lui Beethoven care reprezintă chintesenţa vieţii şi muzicii geniului. În zbuciumul şi lupta pentru înălţarea spiritului, pentru adevăr şi dreptate, maestrul Cristian Florea îl aseamănă pe regretatul publicist cu Beethoven: „Şi Constantin Tănase avea o mişcare de răzvrătire ca şi Beethoven, cei care se răzvrătesc revoluţionează lumea şi creează situaţii noi”.

Programul serii va fi inaugurat cu uvertura Coriolan. De asemenea, în memoria celui care a fost Constantin Tănase, jurnalistul și omul politic din Basarabia, vor răsuna „Simfonia nr. 5” și „Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră”. Creațiile sunt semnate de Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, originar din Germania.

sursa: timpul.md/trm.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md