Spectacole

„O seară Beethoven” în memoria regretatului publicist Constantin Tănase

În program vor evolua Simfonia nr.5 și Concertul nr.5 pentru pian și orchestră, Prim-dirijor: Cristian Florea, Solist: Stanislav Jar

Concertul cu participarea virtuozului pianist Stanislav Jar și a Orchestrei Naționale de Cameră din Moldova îl va avea la pupitrul dirijoral pe Cristian Florea. „Avem de două ori Do Minor, deci asta înseamnă un concert trist, o atmosferă care se potriveşte cu pierderea unui om valoros al ţării, un mare jurnalist, Constantin Tănase”, afirmă prim-dirijorul orchestrei.

„Libertatea mai presus de toate, adevărul niciodată nu-l trăda” – sunt cuvintele din testamentul lui Beethoven care reprezintă chintesenţa vieţii şi muzicii geniului. În zbuciumul şi lupta pentru înălţarea spiritului, pentru adevăr şi dreptate, maestrul Cristian Florea îl aseamănă pe regretatul publicist cu Beethoven: „Şi Constantin Tănase avea o mişcare de răzvrătire ca şi Beethoven, cei care se răzvrătesc revoluţionează lumea şi creează situaţii noi”.

Programul serii va fi inaugurat cu uvertura Coriolan. De asemenea, în memoria celui care a fost Constantin Tănase, jurnalistul și omul politic din Basarabia, vor răsuna „Simfonia nr. 5” și „Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră”. Creațiile sunt semnate de Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, originar din Germania.

sursa: timpul.md/trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *