Actualitate

O tânără a murit în timpul cinei. S-a crezut că a fost otrăvită, dar adevărul e altul!

La început, s-a luat în calcul varianta sinuciderii, crezându-se că fata mâncase intenționat creveții otrăviți. Însă, raportul autopsiei a fost apoi preluat și aprofundat de un professor al unei școli medicale din Chicago. Profesorul a operat și el o autopsie asupra stomacului fetei, în urma căreia a depistat că nu a fost vorba de o sinucidere.

Cauza morții a fost corelată cu obiceiurile alimentare ale tinerei. Aceasta lua suplimente de vitamina C și, cu toate că în mod normal creveții nu sunt toxici pentru organism, atunci când combinați cu vitamin C, aceștia își modifică structura chimică și devin otrăvitori.

Mai exact, la contactul cu vitamina C, are loc o reacție chimică de conversie a pentaoxidului de arsen, care nu este toxic, în trioxide de arsen, o substanță care poate fi letală pentru organism, provocând hemoragii în tot corpul. Mai există și alte cazuri în care pacientul dezvoltă boli ale sângelui, ale țesutului sau chiar paralizie.

Din aceste motive, este interzis consumul de creveți atunci când iei suplimente de vitamina C.

Medicii ne informează că atunci când consumăm fructe de mare cu lămâie (sursă bogată de vitamina C) nu este un motiv de îngrijorare, dacă acestea sunt consumate cu moderație.

Sursa: Unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *