CSI / Rusia

O tânără de 26 de ani va combate contrabanda din regiunea Odesa

Una din cele mai corupte vămi din Ucraina va fi condusă de Iulia Marușevska, o tânără de 26 de ani. Ea a devenit cunoscută datorită filmulețului patriotic „I am a Ukranian” realizat în timpul Euromaidanului din Kiev. Iulia Marușevskaia s-a născut în regiunea Nikolaev. În 2012 a absolvit Universitatea Taras Șevcenko din Kiev, specializarea filologie. De asemenea ea a participat la cursuri de vară la Universitatea din Harvard și la cursrurile de la Universitaea Stanford.  

Candidatura ei pentru funcția de șef al Serviciului vamal din Odesa a fost propusă de guvernatorul regiunii, Mihail Saakașvili. Portul și zona de frontieră a regiunii Odesa, care se învecinează cu regiunea transnistreană, sunt surse importante de venit, dar și cele mai corupte zone comerciale. Saakașvili este sigur că tânăra va face ordine în activitatea vamală din regiune. Iulia Marușevskaia a recunoscut într-un interviu că nu are cunoștințe de Drept vamal și alte aptitudini din domeniu, însă mizează mult pe capacitățile ei organizatorice și de promovare. Întrebată cum e va descurca, ea a răspuns că o va ajuta echipa de profesioniști care o însoțește.  

„Slava Domnului, că ea nu are educație vamală specializată, deoarece cunoștințele unui vameș sunt cunoștințe de escroc”, a comentat Mihail Saakașvili. 

La concursul pentru funcția de șef al Serviciului Vamal din Odesa au participat 70 de candidați, dintre care, în etapa a doua, au fost selectați nouă persoane, printre care și Iulia Marușevskaia. 

Precizăm că în schemele de contrabandă din regiunea transnistreană, porturile maritime Odesa și Iliciosk au jucat un rol important. În iunie 2015, organele de drept din Ucraina, Moldova, Polonia și Belarus au deconspirat o rețea de contrabandă a țigărilor. Produsele de tutun erau aduse prin porturile din regiunea Odesa. De aici ele erau transportate în regiunea din stânga Nistrului şi, ocolind punctele de control vamal, ajungeau în ţările UE sau înapoi în Ucraina. Datorită deconspirării acestei reţele, angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei, începând cu luna octombrie 2014 au depistat 110 containere cu ţigări la un preţ total de circa 13,5 milioane dolari.

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *