O terasă cu mult stil

publicat în Tendințe pe 10 August 2012, 08:51

Fie că ne luăm micul-dejun sau bem cafeaua de dimineaţă, această „experienţă” este mult mai plăcută dacă are loc în aer liber, pe terasa/veranda casei. 

Îţi oferim câteva idei despre cum să creezi o terasă cu stil. Înainte de a redecora spaţiul terasei, ţine cont însă că secretul constă în confort. Terasa trebuie să fie o continuare a casei tale şi nu trebuie să renunţi la ce-ţi place şi te face să te simţi bine.Dacă îţi doreşti un colţ de relaxare modern, utilizează culori vii - bleu, portocaliu, galben sau roşu. Alegerea unei singure culori în cazul mobilierului creează un punct de atracţie în grădină. Accesorizează-l cu diverse decoraţiuni în imprimeuri puternice (dungi, flori etc.) pentru a crea un mix interesant.Dacă bugetul nu-ţi permite o investiţie în acest sens, nu-ţi fă griji. Câteva lăzi de fructe/bere colorate pot forma împreună o băncuţă drăguţă pe care să te poţi baza cu încredere. O husă lungă sau perne decorative este tot de ce mai ai nevoie.

Un set de picnic clasic (măsuţă/băncuţe/scaune) capătă o notă feminină, chic doar cu ajutorul unei feţe de masă florale şi a unui buchet de flori proaspăt cules. Acest decor este perfect pentru servirea prânzului.De asemenea, un „parasolar” retractabil îşi face datoria de a acoperi terasa în zilele toride de vară.

Dacă ai o terasă sută la sută albă, optează pentru o combinaţie cu roşu, foarte fresh, văratică, şi care transmite multă energie.

Pentru terasele a căror pardoseală este realizată din lemn masiv, stilul rustic reprezintă o posibilă variantă.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia