Cultură

Oamenii de cultură salută revenirea pe ecranele din RM a postului de televiziune TVR 1.

 Preşedintele Uniunii Oamenilor de Teatru, Sandu Grecu, a declarat, că toamna este atât de frumoasă din cauza revenirii acasă a acestui post de televiziune, „care ne va duce căldură în sufletele noastre”. În opinia lui, TVR 1 trebuie să fie în Basarabia pentru a ajuta la schimbarea mentalităţii a unei părţi a populaţiei şi chiar a unora din reprezentanţii intelectualităţii. „TVR 1 înseamnă informare corectă, înseamnă deschidere spre Europa, spre neamul românesc” a mai spus Sandu Grecu.

Şi Ambasada României la Chişinău salută deciziile societăţii TELEFE-M Internaţional şi a Consiliului Coordonator al Audiovizualului în urma cărora programele postului public de televiziune din România TVR1 vor fi preluate în cadrul canalului „2+” şi difuzate pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Conform unui comunicat al Ambasadei, „retransmiterea programelor TVR1 este încă un exemplu al calităţii şi dinamicii pe care au dobândit-o în ultima perioadă raporturile bilaterale dintre Romania şi Republica Moldova. Existenţa unui spaţiu cultural, mediatic şi intelectual comun între ţările noastre este o consecinţă a unei realităţi istorice şi un răspuns la aşteptările cetăţenilor din ambele state”.
Licenţa de emisie a postului de televiziune român TVR1 a fost retrasă în anul 2007 de Consiliul Coordonator al Audiovizualului, care a acordat frecvenţa Societăţii Telefe M International cu postul de televiziune 2 Plus.

Astăzi, 10 noiembrie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat cu unanimitate de voturi retransmiterea postului de televiziune TVR 1 în Republica Moldova prin reţeaua de stat Nr. 2 cu acoperire naţională, deţinută actualmente de Societatea Telefe M International.

Elena Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *