Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 9 Iunie 2017, ora 10:07    Din editia print

Marime Font

Oamenii făcuți una cu pământul: FUGI, ASCUNDE-TE

Până mai ieri cu toții tremuram doar când auzeam că se rostea cuvântul „cancer”. Era declarată boala necruțătoare care rade suflete de pe fața pământului fără nicio milă, fie că e vorba de mame cu copii, de tineri ce abia își încep drumul prin lume, fie prichindei ce abia învață să țină lingura în mână. Toți sunt făcuți una cu pământul.

 
 
 

Astăzi, oamenii nu mai mor bolnavi, iar tragedia este și mai mare cu cât ei se omoară între ei: înarmați cu cuțite, detonând bombe sau împușcându-se fără vreo milă sau remușcări. Turcia este mai mult scăldată în sânge decât de ploi, cel mai dur atentat a fost chiar în Noaptea de Revelion când cel puțin 39 de oameni au fost împușcați mortal, iar alți 65 au fost răniți în ploaia de gloanțe.

Spaniolii încă își plâng morții din 11 martie 2004, atentat care a avut loc în dimineața zilei, la Madrid, când zece rucsacuri încărcate cu TNT au explodat în patru trenuri din Madrid. Atacul a produs cel puțin 199 de morți (dintre aceștia 181 în momentul efectiv al exploziilor) și 1467 răniți, număr cu care devine al doilea, cel mai puternic atac, suferit de Europa în timpuri de pace.Englezii nici nu au apucat bine să treacă peste tragedia din 22 martie, când un individ a intrat cu o mașină de teren într-un grup de turiști, băgând în pământ cinci suflete. Iar la începutul acestei luni, alți trei indivizi au intrat cu camioneta într-un grup de turiști pe podul din Londra. Și parcă nu ar fi fost de ajuns, criminalii au coborât din mașină și au început să taie în stânga și în dreapta oamenii ce le ieșeau în cale.

„Acesta este pentru Allah” este scuza cu care vin teroriștii să spele sângele ce curge pe mâinile lor și el încă va curge.

Zilele trecute, imediat după ultimul atentat din Londra, la muncă, la avizier am găsit un mesaj din partea conducerii companiei, unde muncesc în Irlanda: „Nu e panică, dar nicăieri nu suntem în maximă siguranță: cum acționăm în cazul unui atentat la noi, în sediu”, și sunt enumerați câțiva pași… iar la final cu litere mari era scris: FUGI, ASCUNDE-TE.

Iranul fierbe azi, mausoleul fondatorului Republicii Islamice a fost aruncat în aer, iar Parlamentul a fost luat cu asalt de indivizi înarmați. Cel puţin şapte morţi, în timp ce alţi patru oameni au fost luaţi ostatici.

Era vorba de liniște când nu e război.. astăzi nu avem nici pace și nici război, dar oamenii, totuși, mor pe capete.

Un articol de: Tatiana T. Macovei Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul