Actualitate

Oamenii mănâncă CIUPERCI fără FRICĂ

Mulți dintre ei însă nu știu ce culeg și ce duc acasă pentru consum. Astfel, specialiștii îi avertizează că se expun unui risc major de intoxicație, scrie expresul.com

„Există multe specii de ciuperci otrăvitoare care se aseamnă cu cele comestibile”, explică Vasile Mârza, inginer-șef la Întreprinderera silvică „Nisporeni-Silva”. De aceea, în perioada când încep să apără ciupercile în pădure, silvicultorii sunt gata să le vină în ajutor oamenilor cu sfaturi și recomandări. E suficient să nimerească o singură ciupercă otrăvitoare printre cele bune și consecințele consumului lor ar putea fi unul nefast”, spune specialistul.

Acum câţiva ani, câteva ciuperci otrăvitoare au luat viaţa unei tinere mame şi a nepotului ei de la soră dintr-un sat din raion.

Cu toate acestea, pasionații culesului de ciuperci nu se pot abține de la ocupația lor, mai ales că, spun ei, acest an este unul bogat în ciuperci, datorită condițiilor climaterice favorbaile. Nu se tem că ar putea păţi ceva, căci folosesc ciupercile în alimentaţia lor de ani şi ani.

Chiar și așa, specialiștii micologi le recomandă cetăţenilor să dea dovadă de maximă prudență când adună ciuperci, iar atunci când întîlnesc o specie necunoscută ar fi bine să renunțe la ea.

De la începutul acestei toamne, mai multe persoane au decedat în urma intoxicațiilor cu ciuperci.

TIMPUL.MD via STIRILOCALE.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *