Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 23 Februarie 2017, ora 09:14    Din editia print

Marime Font

Oare voi mai știți ai cui sunteți sau v-au tăiat politicienii rădăcinile?

Bucata asta de pământ dintre Nistru și Prut a mai trecut printr-un stres electoral. Socialistul Igor Dodon s-a așezat comod în fotoliul de președinte în timp ce promitea din tot ficatul reforme, un trai mai bun pentru cetățeni, pensii demne pentru pensionari și nu în ultimul rând să îi aducă acasă pe moldovenii plecați în toate colțurile globului pământesc.

 
 
 

Câțiva au huiduit rezultatele alegerilor, câțiva au strâns din dinți, însă toți au decis într-un final să îi dea o șansă lui Dodon, că poate, na, va face poate el ceva pentru omul de rând.

Acesta în loc să caute soluții de a scoate Moldova din mocirla socială, politică și economică, îi retrage cetățenia R. Moldova fostului președinte român, Traian Băsescu (asta a fost mai mult un capriciu de puștan decât un gest demn de un președinte), reamintește cetățenilor că limba pe care o vorbesc e moldovenească, iar istoria acestui petic de țară îi stă ca un spin în coastă lui Dodon și nu îl lasă să doarmă.Președintele ales a anunțat că sub patronajul său va fi organizată la Chișinău, conferința „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”. La eveniment vor fi discutate subiecte precum: „Abordarea istorică a continuității statului moldovenesc, teoria apariției statului și dreptului prin prisma țărilor reprezentate la eveniment ș.a.”.

Domnule Dodon, încetați că ne faceți de rușine peste hotare. Ne râd străinii, ne arată cu degetul. Oare ce șef de stat în loc să guverneze și să miște înainte o țară terfelită și călcată în picioare de politicieni ani de-a rândul, se pune pe podea asemeni unui copil mofturos și cere să i se facă pe plac, să i se îndeplinească orice capriciu. Nu ați ajuns președinte să arătați tuturor că dreptatea supremă vă aparține, că moldovenii nu vorbesc românește și că istoria nu este cea a românilor. Încetați că deveniți penibil.

Mai bine suflecați-vă mânecile și aduceți moldovenii în țară, dar nu pentru a fi îngropați, cum a fost cazul din Mingir. Ați renunțat la acest proiect, pentru că sunteți deștept și știți prea bine că cetățenii noștri au cunoscut altă lume peste hotare, unde respectul e respect, iar cumătrul nu te ajută când dai de dracu’.

Nu vă jucați cu istoria (să facem totuși remarcată fraza dvs. genială cu focul). Lăsați istoria în pace. Nu încercați să o rescrieți că veți stârni și mai tare furia poporului.

Am învățat la Liceul „Prometeu”, la fel ca și copiii dvs., o istorie adevărată și sunt mândră de ce mi-au predat profesorii. Cândva ziceam că îmi voi aduce de mână copiii să învețe tot în acest liceu, dar azi, dezamăgită și cu o scârbă în suflet spun ferm că m-am răzgândit. Nu voi permite unui președinte oricine ar fi acesta să se joace cu dezvoltarea psihică a copiilor mei.

Zilele trecute un prieten irlandez m-a întrebat: „Oare voi mai știți ai cui sunteți sau v-au tăiat politicienii rădăcinile?”

Mi-am iubit enorm țara, dar viitorul meu este mult mai important decât toți cei 101 parlamentari, plus premier, plus președinte, plus toată adunătura de politicieni, care vor ajunge într-o zi să fie și stăpâni, și slugi în țară. Vor conduce și vor fi conduși în același timp.

Moldovenii nu sunt proști, ci foarte răbdători, dar și când le crapă răbdarea…să te ferească pielea de președinte.

Un articol de: Tatiana T. Macovei Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul