Internațional

Oazele miliardarilor. Vezi cât costă o insulă privată

Iată care sunt miliardarii care şi-au cumpărat oaze de lux pentru propriul răsfăţ:

Richard Branson

Magnatul britanic Richard Branson şi-a achizitionat Necker Island în insulele Virgine Britanice pentru 200.000 $. Proprietatea de lux a miliardarului se întinde pe 74 de acri de vegetaţie şi beneficiează de un staff de 24 de persoane care asigură servicii impecabile. În prezent există tendinţa ca locaţiile extravagante să copieze reşedinţele de vară ale nobililor de altădată care invitau familiile bogate în vizită. Magnatul Branson îşi închiriază insula pentru 50.000 de dolari/noapte.

David Copperfield

Celebrul magician şi-a achiziţionat un colţ din paradis, Musha Cay Resort, cea mai luxoasa staţiune din lume. Insula dispune de un aeroport privat, de cinci resedinte în stiluri diverse, de la vila principala la casuţa de pe plaja cu acoperis de stuf şi fara pereti, toate dotate cu cele mai moderne tehnologii – aer conditionat, televiziune prin satelit, cinematograf în aer liber.

Numărul oaspeţilor nu poate depaşi 24 de persoane. Pentru fericirea de a se relaxa într-un colţ de rai, miliardarii platesc între 32.000-50.000 de dolari pe noapte. Musha Cay, situata in largul coastei Bahamas, a gazduit nunta fondatorului Google, Sergey Brin din 2007.

Roman Abramovich

Mogulul rus, Roman Abramovich, a cumparat în 2010 insula New Holland din St. Petersburg cu 400 de milioane de dolari, cu intenţia de a construi un muzeu de artă. Insula New Holland este o fosta baza militara de 300 de ani, care a aparţinut marinei ruse. Omul de afaceri intenţionează să transforme insula într-un centru cultural şi comercial situat în vechea capitala imperială a Rusiei. În acest centru se va afla si muzeul in care va fi expusa uimitoarea sa colectie de opere de arta.

Aristotle Onassis

Faimosul milionar grec a fost primul proprietar al unei insule, numita Skorpios. Amplasata în Marea Ionica, în largul coastei vestice a Greciei, insula a fost vânduta designer-ului George Armani pentru suma de 190 de milioane de dolari. Pe insula Skorpios a avut loc cununia dintre Onassis si Jacqueline Kennedy, fosta soţie a preşedintelui american, John Kennedy.

David Murdock

Omul de afaceri milionar a preluat controlul insulei Lanai Hawaii in 1985, când a cumparat compania privata care detinea 98% din insula.
Numita dupa ramaşitele navei din al doilea razboi mondial ce a naufragiat acolo, insula a devenit o destinaţie turistică de lux, ce ofera două statiuni de cinci stele.

Johnny Depp

Actorul a plătit 3,6 milioane de dolari pentru 45 de acri de teren în insula Little Hall’s Pond Cay din Bahamas în 2004, dupa ce a filmat Piraţii din Caraibe. Pe aceasta insulă poţi ajunge doar cu avionul sau cu barca.

David si Frederick Barclay

Cei doi fraţi milionari au cumpărat insula Brecqhou, una din Insulele Channel în 1993. Fascinaţi de frumuseţea insulei desprinsă parcă din poveşti, David si Frederck Barclay şi-au construit un castel gotic. Înca de la achiziţia insulei, cei doi frati se află într-o serie de dispute cu guvernul din Sark pentru a dobandi autonomia insulei. Cei doi gemeni sunt proprietari de maşini pe insulă şi circula cu elicopterele, cele doua mijloace de transport fiind interzise prin lege in Sark.

Sursa: bloombiz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *