Ultima oră

Oazu Nantoi: Rusia se implică în campania electorală din Găgăuzia

Potrivit analistului, aceste implicări a Moscovei în favoarea candidatului susţinut de către PSRM, Irina Vlah, pun în condiţii inegale pe ceilalţi candidaţi la funcţia de başcan al Găgăuziei. „Ceilalţi concurenţi practic nu au nici o şansă. Toate aceste activităţi ale Kremlinului sunt doar presiuni asupra electoratului găgăuz ca să voteze pentru cine este mai pro-rus. Nu se vorbeşte în această campanie despre crearea locurilor de muncă, bunăstare sau dezvoltarea economică a regiunii”, a spus Nantoi.

Oazu Nantoi a declarat că populaţia găgăuză este uşor de influenţat. „Ei trăiesc în altă lume şi percep lumea prin intermediul posturilor de televiziune ruseşti. Din 30 de posturi de televiziune difuzate la Comrat, 28 sunt canale ruseşti. Aşa că găgăuzii reprezintă o comunitate de oameni cu mentalitatea mutilată de propaganda rusească”, a opinat analistul.

Nantoi consideră că autorităţile de la Moscova încearcă prin intermediul regiunii găgăuze să şantajeze guvernul de la Chişinău pentru a-şi păstra influenţa în zonă. „La prima vedere s-ar părea că nu se întâmplă nimic grav că vin trei deputaţi dintr-o ţară cu care avem semnat un acord de prietenie. Dar vizita lor are o conotaţie profundă şi vin să susţină un anumit candidat. Să nu uităm că Rusia este o ţară agresoare nu doar în raport Ucraina, dar şi în raport cu Republica Moldova. Rusia este ţara care şi-a permis să sfideze acordurile din spaţiul european şi este prima şi unica ţară din Europa care şi-a permis să anexeze un teritoriu străin după cel de al Doilea Război Mondial, sfidând toate înţelegerile interstatale şi normele de drept internaţional”, a declarat analistul.

Sursa: IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *