Tendințe

„Obiectele” sunt mai mari decât par

În trecut, munca grea o făcea lenjeria de corp – de la corsete până la lenjeria de tip Spanx; taliile femeilor au fost strânse, înghesuite şi ascunse sub haine în diverse moduri. Astăzi însă, datorită pieselor care creează iluzii optice pe covorul roşu şi podiumuri, rochiile subliniază formele.

La Festivalul de la Veneţia de anul trecut, Kate Winslet a fost un miracol pe covorul roşu: purtând o rochie semnată Stella McCartney, ce-i urmărea perfect liniile corpului, actriţa a părut mai slabă, dar evidenţiindu-se formele. Secretul rochiei a fost o utilizare ingenioasă a culorilor – fâşiile negre din părţi au oferit iluzia unei talii înalte şi subţiri, iar combinaţia cu albul din jurul pieptului a format o figură-clepsidră.


Kate Winslet

Winslet nu e singura care a descoperit magia iluziilor optice. Printre alte admiratoare ale acestei tendinţe se numără Penelope Cruz, Liv Tyler sau Gloria Estefan. Din păcate, pentru ultima din ele, rochia nu şi-a făcut numărul de magie.


Penelopa Cruz

Designerul Stella McCartney nu este prima care a descoperit aceste efecte. În 2009, Victoria Beckham a apărut într-o rochie asemănătoare semnată de Alexander McQueen. Dacă pe Victoria rochia a făcut-o să pară mai voluptoasă, starletei de la Hollywood Kim Kardashian această piesă i-a creat o figură suplă.

Creatorii de modă nu se opresc aici, iar tendinţa pare să ia amploare. Designerul Jeffrey Monteiro a prezentat o rochie imprimată cu buline ascendente; topul mic al rochiei a micşorat vizual sânii în timp ce a accentuat talia. Iar Max Azria pentru Hervé Léger a creat o rochie cu desenul unui os de peşte la mijloc, oferind iluzia unei siluete clepsidră. Şi Victoria Beckham a fost inspirată de iluziile optice. Dar, în loc să utilizeze fâşii negre, ea a optat pentru cele albe, transformând fusta rochiei în una mini.

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *