Opinii și Editoriale

Obsesia barbatilor

Ieri, de 8 Martie, pe strada – numai barbati cu flori. Stiti ce sentimente nobile trec prin mintea si inima unei femei la vederea acestei privelisti incantatoare?.. In multimea de oameni, insa, am zarit si un barbat care… m-a facut sa zambesc. Inca nu batuse ora 12.00 si el deja se clatina fericit. Vorba ceea: „Iei un paharel de dimineata si esti liber toata ziua!”. Se vedea de departe ca luase mai multe.

Cu toate acestea, tinea in mana trei lalele rosii. Le tinea strans-strans, ca pe o lumanare pe care nu vroia sa i-o stinga vantul… Vazandu-l atat de grijuliu, mi-am zis ca nu conteaza ce va face sotia sa cu florile, atunci cand il va vedea ca suna la usa. S-ar putea ca ele nici sa nu ajunga la ea – sa le uite in antreu sau sa le ascunda dupa vreo perdea, iar sotia sa le descopere a doua zi sau chiar peste o saptamana… Ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca Ziua Femeilor a devenit un fel de… obsesie a barbatilor. Nici macar fiind aghesmuit, iata, nu uitase ca „astazi e 8 Martie”.

Daca n-ar fi existat o astfel de zi in calendar, poate ca in inima sa – dar si a altor milioane de barbati de pe glob – nu s-ar fi miscat niciun fior… Aceasta, apropo de interminabilele dispute din presa, daca are sau nu dreptul la viata o asemenea sarbatoare. Deocamdata, nu a inventat nimeni altceva mai bun.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *