SIESTA cu papion

Ochiul dracului… de impresar

Marea interpreta Sofia Rotaru, artista a poporului din Moldova, Ucraina si ex-URSS, este suspectata la Moscova de evaziune fiscala si incalcarea legislatiei privind activitatea de munca a cetatenilor straini pe teritoriul Federatiei Ruse, riscand sa ispaseasca pana la 5 ani de puscarie.

Totul a inceput de la acuzatiile inaintate de artista fostului ei impresar, Olga Koniahina, precum ca aceasta ii datoreaza 300 mii de euro. Din spusele Sofiei Rotaru, Koniahina si-a insusit toate onorariile pentru turneul intreprins in Rusia. Cantareata l-a angajat pe celebrul avocat Henry Reznik, ca sa-i reprezinte interesele in instanta de judecata si a depus, concomitent, o declaratie la procuratura.
 

Anchetatorii de la procuratura Moscovei au initiat o cauza penala in baza cererii depuse, dar in acelasi timp au transmis dosarul sectiei de combatere a crimelor economice a Directiei generale a afacerilor interne, or. Moscova, pentru verificare, avand in vedere diferenta dintre sumele indicate in cererea cantaretei si a celor notificate in documente.
 

Organele de politie au constatat ca onorariile interpretei erau fabuloase, pe cand sumele indicate de managerii ei in acte – cat se poate de modeste. De exemplu, un concert obisnuit al Sofiei Rotaru costa peste 30 mii de euro, in timp ce in acte suma constituie aproximativ 200 mii de ruble sau mai putin de 5000 euro, incluzandu-se toate cheltuielile pentru un concert.
Comentariul TS: Moscova nu crede lacrimilor, o stim. Pe cand marea noastra vedeta, iata, a gasit in cine sa creada. Intr-un impresar… impresionat de ochiul dracului. Halal sa-i fie! Si n-are, Doamne, nicio protectie acolo, la Moscova, cum are aici la noi, sa zicem, Lenuta Burghila. Coscogea tara Ucraina si, mai ales, Rusia, dar nu-s in stare, vedem, nici Iuscenko, nici Putin sa-i organizeze o „Caravela a Culturii” prin zapezile Siberiei. Un Voronin le-ar trebui rusilor, negresit, le-ar trebui!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *