Sport

Ocolul lumii cu motocicleta

Chisinauianul Ghenadie Satov, in varsta de 43 de ani, va efectua prima calatorie din istoria R. Moldova in jurul lumii pe motocicleta. Acesta va fi sustinut in calatoria sa de mai multi sponsori, care vor sprijini calatorul material, inclusiv cu vestimentatia potrivita pentru cele mai diverse conditii meteorologice.Ghenadie Satov a relatat in cadrul unei conferinte de presa, ca ideea unei astfel de expeditii in jurul lumii a venit de la un vis al tatalui sau, fost marinar, care a dorit sa faca o expeditie in jurul lumii pe apa, dar nu a reusit.

„Eu am trait cu aceasta idee multi ani la rand, astfel ca doleanta tatalui de a calatori in jurul lumii s-a transformat si intr-un obiectiv al meu. Am o experienta bogata de calatorii extreme, realizand mai multe excursii atat pe jos, precum si cu masina sau cu iahtul. Nu ma sperie greutatile si sunt convins ca voi reusi realizarea acestui vis”, a afirmat Satov.
Potrivit lui, expeditia va incepe in luna iunie si va dura 15-20 de luni.
Nicolae Juravschi, presedintele Comitetului National Olimpic (CNO), care a participat la conferinta de presa, a mentionat ca institutia pe care o reprezinta incurajeaza initiativa motociclistului si-l va sustine pe tot parcursul calatoriei sale, facilitandu-i obtinerea vizelor pentru unele tari. Totodata, el va putea miza pe sprijinul comitetelor olimpice din tarile pe care le va traversa, in cazul unor situatii exceptionale.
„Prin aceasta calatorie speram sa popularizam sportul, sa propagam modul sanatos de viata, precum si sa cream o imagine pozitiva a R. Moldova pe plan mondial”, a mai adaugat edilul CNO.

Expeditia lui Satov presupune si o escala la Chisinau

Motociclistul a anuntat ca va intreprinde aceasta calatorie pe o motocicleta de model BMW, pe care o considera cea mai buna pentru astfel de conditii extreme.
„Traseul va incepe de la Chisinau, vor urma Ucraina, Rusia, Kazahstan, Mongolia si iar Rusia, pana la Vladivostok. De acolo voi zbura in Australia, pe care o voi traversa pe motocicleta, dupa care voi zbura din nou la Chisinau pentru a-mi schimba pasaportul cu alte vize. Din Chisinau voi traversa Europa pana la stramtoarea Gibraltar, dupa care voi ajunge in Africa, pe care o voi traversa sub forma de zig-zag pana in Republica Sud-Africana. Ma voi deplasa apoi pe calea aerului in Argentina, urmand sa parcurg America de Sud si cea de Nord, ajungand pana in Canada si Alaska. De acolo ma intorc in Europa, unde, prin Olanda, statele Scandinave, Rusia si Ucraina, ajung din nou la Chisinau”, a precizat Satov.
In opinia lui, cel mai periculos, dar in acelasi timp cel mai interesant traseu, este cel african, precizand ca acesta va fi dificil atat din punct de vedere al sigurantei personale, cat si al conditiilor climaterice, geografice, precum si al animalelor agresive din aceasta zona.
Conform unei estimari a rutierului, costul calatoriei ar putea constitui circa 130 mii euro.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *