Editorial

Odihnească-se în pace, guvernul!

Ne-am împăcat şi cu politicienii care ne-au avut cum au dorit şi pe care-i votăm din nou. Ne-am împăcat cu gândul că sunt şi ei oameni, şi au nevoie de vacanţă înainte şi după revelion. Îi urmărim cum schiază frumos şi se odihnesc, în speranţa că vor reveni plini de forţă din vacanţă şi se vor apuca de lucru. Ne-am împăcat şi cu mesajul stâlcit lansat de preşedinte în noaptea de revelion. În loc de o urare simplă şi frumoasă, acesta iarăşi ne-a povestit despre integrarea europeană şi reconstrucţia nu ştiu căror artere de circulaţie. Nu ne-a urat un guvern ca lumea, însă am acceptat şi acest gând. Până la urmă, cine se gândeşte la guvern de revelion?

Ne-am deprins cu toată mizeria în care trăim şi cu balivernele turnate de aceiaşi politicieni. Până şi cu Voronin ne-am deprins, deşi cu câţiva ani în urmă îl uram din tot sufletul.

Acum parcă au trecu sărbătorile şi toate lumea se întreabă: unde e guvernul? Ar fi trebuit să ne enervăm demult şi să spunem că într-o ţară normală un guvern se formează maxim în trei săptămâni. Însă noi suntem calmi, pentru că ne-am deprins cu faptul că nu suntem o ţară normală. Ne-am deprins cu faptul că sărmanii noştri politicieni obosesc foarte repede şi au nevoie de multă odihnă. Sunt bolnăviori sărmanii, sunt slăbănogi şi anemici. Aşa că să-i lăsăm să se mai odiheanscă un pic. Lăsaţi-i să schieze, să respire aer curat de munte, să mănânce bine şi să bea vinişor calitativ. Haideţi mai bine să urmărim cum un euro depăşeşte 20 de lei. Pentru că noi ştim să ne păstrăm calmul în orice situaţie. Noi ne-am deprins demult să trăim fără guvern, fără preşedinte, fără suveranitate, fără identitate, fără limbă ş.a.m.d. Fără comunism încă nu ne-am deprins să trăim. Aşa că Voronin s-ar putea să fie din nou preşedinte. Dar ce mai contează asta? Noi suntem calmi. Aşa că nu trebuie să ne enervăm. Eu zic să dăm dovadă de răbdare. Poate politicienii noştri vor prinde la puteri şi la vară ne vor bucura cu un nou executiv.

Sau poate la anul, sau peste câţiva ani. Ce mai contează? Noi oricum suntem deprinşi. Să mulţumim politicienilor noştri pentru că au rămas aşa cum îi ştiam şi să le urăm odihnă plăcută. Astea am avut de zis, acum toată lumea la muncă, ca să avem de unde plăti impozite, ca să aibă ce mânca sărmanii noştri binefăcători. Iar dacă duceţi lipsă de distracţie, mai urmăriţi din când în când cursul leului – e un show foarte distractiv, mult mai distractiv decât odihna liderilor noştri politici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *