Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

Bună Dimineața 30 Martie 2017, ora 09:22    Din editia print

Marime Font

Of, Moldovă, cu ce ai greșit pe acest pământ?

Se ia un teanc de foi și ceva cerneală, nu nu e nevoie de talent. Nu e o rețetă, sunt doar cuvintele cheie ce descriu politica de la noi din țară. Nu e nevoie de multă minte, iar totul se scrie la nimereală. Din atâta ”muncă silnică” ceva tot va da rezultate. Dar de unde rezultate când la mijloc este vorba de indiferență și prostie, multă prostie?

 
 

Majorarea amenzilor pentru conducătorii auto din țară a fost întâmpinată cu mare scandal de șoferi și cu mare optimism de cei din sistem.
Zilele trecute, după  două sâptămâni de la intrarea în vigoare a legii, Silviu Mușuc, șeful adjunct al Poliției Capitalei a spus că din momentul în care au fost majorate amenzile, schimbări nu s-au produs. Săptămâna trecută numărul lor a fost chiar mai mare decât anterior.

Oameni buni, voi care stați comod în fotolii și ”guvernați” un petic de pămând care este încă totuși o țară pe harta lumii, de analiză și studiu ați auzit? Cum să faci o lege care habar nu ai dacă vine să schimbe ceva în țară sau nu? Cum să te apuci să scrii o lege, aceasta să fie votată și să intre în vigoare, ca mai apoi să ieși în fața șoferilor și așa revoltați și să le spui: Suntem proști, dar ne-am străduit să părem deștepți?Șmecherii din trafic nu vor fi băgați în boale de amenzile ce au crescut, ei au o mătusă, un cumătru sau un prieten tare bun direct în sistem care îi scot basma curată din toate. Pedepsiți vor fi cei care au parcat aiurea după ce au amețit înconjurând orașul pentru a parca undeva intr-un final, cei care au depășit limita de viteză cu 3 km/h, sau alte ciudățenii. Oamenii legii sunt isteți, știu ei cum să aplice legea votată cu atâta sudoare și talent de politicieni.

În acest timp, trecerea de pietoni continua să fie locul sigur unde întâlnești moartea, iar culoare roșie de la semafor s-a decolorat demult.
Politicienii vin și pleacă, dar marea dezamăgire este că vin din ce în ce mai incompetenți, iar Moldova continuă să se scufunte în mocirlă. Păcat, mare păcat de cetățenii naivi și visători care încă mai cred într-o minune, poate mâine...

Un articol de: Tatiana T. Macovei Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md