Șoferul care a ucis patru oameni la Taraclia și-a aflat pedeapsa. Va ieși de la pușcărie după 40 de ani

publicat în Actualitate pe 3 Iulie 2018, 10:31

Conducătorul auto care în toamna anului trecut a urcat în stare de ebrietate la volan şi a provocat un accident rutier, soldat cu moartea a patru persoane şi rănirea altor două, a fost condamnat la 12 ani închisoare, cu privarea de dreptul de conduce mijloace de transport timp de 5 ani, anunță un comunicat emis de Procuratură.

Tragicul accident s-a produs în noaptea de 28 octombrie 2017, la ieşirea din satul Valea Perjei. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul unui Volkswagen Caddy şi cu doi pasegeri la bord, inculpatul a intrat pe contrasens, lovind frontal un automobil VAZ, care se deplasa regulamentar.

Impactul a fost atât de violent, încât şoferul cu cei trei pasageri din VAZ s-au stins pe loc, iar inculpatul împreună cu cei doi pasageri pe care-i avea la bord, au fost transportaţi la spital cu diverse traumatisme.

Fiind supus testării alcooscopice, în sângele inculpatului a fost depistată o concentraţie de 3,78 g/l de alcool. Mai mult, acesta a urcat la volan chiar dacă era privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani, după ce fusese anterior condamnat pentru conducerea vehicolului în stare de ebrietate.

Inculpatul, în vârstă de 30 de ani, este locuitor al oraşului Ceadîr-Lunga şi se află la evidenţa medicului narcolog.

Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpatul a fost obligat să le achite rudelor celor patru victime decedate în accident câte un milion de lei fiecăruia drept prejudiciu moral şi 18 mii de lei pentru cheltuieli de judecată.

TIMPUL.MD