Ultima oră

Oficial: Eduard Grama a fost eliberat

Inițial, Eduard Grama, a fost învinuit de corupere pasivă, pentru că ar fi încasat sume în proporții deosebit de mari ce depășeau suma de 200.000 de lei, ulterior acest dosar a fost comasat cu dosarul pentru tentativa de înstrăinare a circa 38 de hectare de teren.

Printre figuranţii în dosar este şi şeful Direcţiei administrarea patrimoniului de stat din cadrul MAIA, Directorul CNVVC, un cercetător ştiinţific din cadrul Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, primarul împreună cu trei consilieri ai comunei Stăuceni, un expert – evaluator de produse alimentare în cadrul Departamentului Expertize, Evaluare și Certificare a Camerei de Comerţ şi Industrie şi un antreprenor vor compărea în faţa magistraţilor.

Potrivit actului de învinuire, pe parcursul anilor 2012-2016, învinuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a circa 38 de hectare de teren care a aparţinut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău. Potrivit datelor urmăririi penale, învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane. Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit diferiţi funcţionari cu diverse sume de bani, săvîrşind infracţiuni de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

În privinţa a doi învinuiţi este aplicată măsura preventivă – arestul la domiciliu, în privinţa a 5 învinuiţi – liberarea provizorie sub control judiciar, iar alţi 3 învinuiţi se află sub control judiciar.

Amintim că Grama a fost arestat pe 17 martie, inițial instanța de judecată a emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar în scurt timp acesta și-a dat demisia din funcția de Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *