Actualitate

Oficial european: În lumea de astăzi, UE este mai indispensabilă ca niciodată

„În lumea de astăzi, Uniunea Europeană este mai indispensabilă ca niciodată. Este indispensabilă pentru cetățenii noștri, care au nevoie de creștere economică, locuri de muncă, securitate, oportunități și drepturi. Iar cetățenii noștri știu foarte bine că, într-o lume globalizată, ne confruntăm cu giganți economici și puteri de dimensiuni continentale. Prin urmare, și noi trebuie să fim un gigant, pentru a face față provocărilor și pentru a beneficia de eventualele oportunități”, a subliniat Federica Mogherini.

Referitor la schimburile comerciale, migrația, combaterea terorismului, reprezntând o parte din prioritățile cetățenilor, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Apărare susține că putem avea rezultate doar dacă rămânem uniți, în cadrul Uniunii Europene.

„Totodată, în lumea de astăzi, Uniunea Europeană este indispensabilă pentru partenerii noștri – toți cei care doresc să coopereze pentru consolidarea multilateralismului, a păcii, a dezvoltării durabile, a unui comerț liber și echitabil, a drepturilor omului și a democrației. Prin urmare, anul acesta, mai mult ca niciodată, Ziua Europei nu e doar un prilej de sărbătoare, dar și un angajament. Unul colectiv”, a mai afirmat oficialul european.

De asemenea, Mogherini a mai spus angajamentul comun al țărilor din UE este de a investi în această comunitate, de a o face să funcționeze și să livreze, pentru țările europene și pentru restul lumii. „Atunci când lucrăm împreună, obținem rezultate. Construim o Europă a apărării – unindu-ne forțele pentru securitatea cetățenilor noștri și pentru pace în regiunea noastră. (…) Uniunea Europeană este ceea ce noi facem din ea. Este cel mai puternic instrument pe care îl avem în lumea de astăzi. Așa că haideți să îl valorificăm împreună”, a conchis Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Apărare.

Țările europene marchează astăzi Ziua Europei. În fiecare an, în această zi, se sărbătoreşte pacea şi unitatea în Europa. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *