Externe

Oficial Kiev: Ucraina nu va furniza apă în Crimeea ocupată

 „În niciun caz noi, statul Ucraina, nu ar trebui sa rezolvam problemele care apar în fața puterii de ocupație”, – a spus Ozenbaş.

„De aceea am blocat canalul, iar apa din Severo-Krîmski nu va mai ajunge (in Crimeea). Sper că barajul (din regiunea Herson) va fi finalizat și va rezista la fluxul de apă care se aduna în regiunea Herson, în Kalanciak”- a spus ea.

Barajului temporar pe canalul Severo-Krîmski a fost construit in urma cu 2 ani, pentru a mentine apa la un nivel necesar pentru irigarea câmpurilor din regiunea Herson.

Anterior, s-a anunţat că regiunea Herson va primi de la bugetul de stat 50 de milioane de grivne pentru construirea unor baraje secundare speciale pe canalul Severo-Krîmski, prin care apa curge din regiunea Herson pe teritoriul anexat al Crimeei.

Apa provenind din Nipru, din Ucraina continentală, prin intermediul canalului Severo-Krîmski, asigura 85% din necesarul de apa al Crimeei. După anexarea peninsulei de către Rusia, în februarie-martie 2014, canalul de alimentare cu apă a fost blocat de autoritatile ucrainene.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *