Actualitate

Oficial rus: Războiul din Ucraina nu este ceva foarte grav

„Nimic așa grav nu se întâmplă în Ucraina acum care sa dicteze și cea mai mică necesitate a unor astfel de măsuri periculoase“ – a spus Ulianov, comentand posibila livrare de arme americane catre Ucraina.

Potrivit oficialului rus, o astfel de decizie va fi echivalenta ”turnarii de gaz pe foc” de catre SUA, „de parca nivelul de confruntare și de tensiune ar fi insuficient”.

„Cred că și în Statele Unite sunt conștienți de asta, fapt care explica de ce nu au oferit arme pana acum. În cazul în care SUA schimba politica în acest domeniu, desigur, ar putea exista o agravare serioasă a situației“, – a spus el.

La rândul sau, trimisul special al SUA in Ucraina, Kurt Volker a declarat ca Rusia începe să realizeze că conflictul din Donbas ar putea s-o coste scump, potrivit unui interviu oferit „Vocea Americii“.

„Rusia a căutat să influențeze guvernul de la Kiev, dorea să aibă un guvern prorus. După ce a invadat și ocupat o parte din Ucraina, a pierdut simpatia populației din aceasta tara. Acum, Ucraina este mai unită, mai anti-rusă și mai pro-occidentală decât oricând”, a spus el.

„Ei (reprezentanții autorităților ruse ) au crezut că ar putea crea un alt conflict înghețat, cum au facut în Abhazia și Osetia de Sud, ca sa obtina ce vor, dar acum ei încep să înțeleagă că nu vor obtine, ci din contra, ii va costa foarte mult“ , a adăugat Volker.

În opinia sa, de aceea autoritățile ruse pot încerca să schimbe tactica privind regiunea Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *