Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Actualitate 11 Septembrie 2018, ora 15:11

OFICIAL SPPS explică accidentul Președintelui: Excludem 100% versiunea unui atentat asupra lui Dodon, dar insistă că acesta mergea în „cortegiu”

Marime Font

Directorul interimar SPPS spune că accidentul de ieri nu a fost provocat intenționat. Anatolie Golea afirmă că coloana prezidențială se deplasa regulamentar în momentul impactului, iar camionul avea 60 de km/h.

Anatolie GOLEA, DIRECTOR INTERIMAR SPPS: "Excludem 100% versiunea unui atentat asupra președintelui. S-a făcut o analiză la această verisiune și în urmă analizei s-a stabilit că a fost un accident. Șoferul camionetei, din cauza că era traseul ud și masin a de mare tonaj, nu a adaptat viteză automobilului bine și avea să între în coleziune cu automobilul din față.

Că să evite această coleziune a întors volanul în stânga și a intrat în coleziune cu automobilul principal din cortegiu, unde se află președintele. Șoferul a frânat și că să evite coleziunea a redirecționat mașînă în partea stânga. Noi am verificat versiunea atentatului. Șoferul care era la volanul acelui camion lucrează de mai mult timp pe acest traseu.În acea zi el a fost și a livrat marfă la Ungheni, apoi la Nisporeni și se întorcea cu camionul greu. Un alt indiciu este că această deplasare a președintelui a apărut spontan și pentru a pregăti un atentat asupra cortegiului, trebuie să ai mai mult timp.

Trebuie să știi la ce ora și pe ce traseu se va află cortegiul, ceea ce șoferul camionului nu avea cum să știe. În momentul impactului camionul avea 60 de km/h. Pur și simplu el nu a adaptat viteză pe carosabilul umed.

Acest accident s-a întâmplat în vârf de pantă, unde vizibilitatea era redusă. Coloana circulă regulamentar. În față avea un echipaj al INP. Din investigațiile pe care le-am făcut cu ofițerii care erau în cortegiu s-a aflat că viteză era de 90 km/h.”

Cuvântul zilei „CORTEGIU” / Jurnaliștii din R. Moldova RESTANȚIERI la română


 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md