Actualitate

OFICIAL: Taxa pentru furnizorii de servicii electronice nu va fi revizuită

Astfel sursa infirmă informațiile, difuzate de mass-media, privind introducerea unei taxe în mărime de 1,5 la sută pentru serviciile de comunicații electronice în Politica fiscală pentru anul 2018.

Pe parcursul ultimilor ani, pe diverse platforme de business și guvernamentale, se discută propunerea privind substituirea taxei în mărime de 2,5 la sută aplicată serviciilor de telefonie mobilă cu o taxă în mărime de 1,5 la sută pentru serviciile de comunicații electronice. Ministerul Finanțelor precizează că în procesul de consultare a politicii fiscale sunt înaintate o multitudine de propuneri, una din care fiind și cea privind substituirea taxei în mărime de 2,5 la sută. Toate propunerile care au impact asupra mediului de afaceri, inclusiv cea menționată mai sus, sunt prezentate spre discuții părților interesate (asociații de business, instituții publice etc.), în vederea formării unei opinii privind oportunitatea realizării acestora.

Mijloacele bănești acumulate din taxa de 2,5 la sută se utilizează pentru acordarea ajutorului material persoanelor social vulnerabile din rândul pensionarilor (prioritar persoane cu dizabilități, persoane singure şi în etate), altor persoane inapte de muncă, familiilor cu copii şi persoanelor care au nimerit în situații excepționale pe care nu le pot depăși de sine stătător. În anul 2016, în bugetul de stat au fost acumulate în jur de 80 milioane lei din taxa respectivă.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *