Actualitate

Oficialii de la Moscova au extrădat în R. Moldova un traficant de droguri

Învinuitul a fost extrădat după ce procurorii moldoveni l-au anunţat în căutare internaţională, fiind cercetat, împreună cu alţi membri ai grupării criminale, pentru transportarea prin contrabandă şi comercializarea ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari.

Respectiva cauză penală a fost declanşată de Procuratura mun.Chişinău în primăvara acestui an. În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii procurorii şi ofiţerii de investigaţii din cadrul IGP au stabilit că, membrii grupării criminale organizau transportarea, prin contrabandă, din Spania în Federaţia Rusă, trazitînd R.Moldova, substanţelor narcotice de tip haşiş.

În luna martie curent, procurorii şi poliţiştii au reţinut patru membri ai grupării, în timp ce plănuiau transportarea unei cantităţi impunătoare de haşiş din R.Moldova spre Federaţia Rusă. Reţinerea a avut loc în sectorul Botanica a capitalei, după ce indivizii au fost filaţi de oamenii legii tmp de cîteva zile.

În urma percheziţiei automobilului, în care se aflau doi dintre învinuiţi, într-un ascunziş special amenajat al maşinii au fost depistate şi ridicate 19 pachete, în care se aflau brichete cu haşiş. Aceştia aveau misiunea de a transporta substanţele narcotice în Federaţia Rusă, pe cale de contrabandă, eludînd controlul vamal, urmînd a fi preluate de către alţi complici, cu ultrioara comercializare pe piaţa tenebră din Rusia.

Concomitent, au fost reţinute alte două persoane, printre care şi organizatorul tranzitului ilicit de droguri, asupra cărora au fost depistate mijloace băneşti dobîndite din traficul ilicit de droguri, telefoane mobile şi tehnică, prin intermediul căreia organizatorul ţinea legătura cu alţi complici şi organizatori ai filierilor de trafic ilicit de droguri din Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă, anunță serviciul de presă al Procuraturii.

Menționăm că, pe piaţa neagră, preţul substanţelor narcotice ridicate se estimează la un preţ de peste 600 mii de lei.

Actualmente, persoanele învinuite se află în arest preventiv, iar procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare instanţei de judecată.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *